Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Levi en Isa Hartmans met hun hondje op de trampoline.
• Levi en Isa Hartmans met hun hondje op de trampoline. (Foto: Floris Bakker)

9-jarige Isa uit Krimpen aan de Lek organiseert wandeltocht voor goede doel

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Om geld in te zamelen voor Stichting CliniClowns heeft de 9-jarige Isa Hartmans (9) uit Krimpen aan de Lek het initiatief genomen voor een wandeltocht rond haar woonplaats. 


Op de lijst die ze bijhoudt in een groot schrift staan al 45 namen van mensen die op zaterdag 24 april willen wandelen. Die betalen allemaal 1 euro inschrijfgeld. Isa hoopt dat er de komende dagen meer aanmeldingen binnenkomen, “want hoe meer mensen meedoen, hoe meer geld ik kan overmaken naar Stichting CliniClowns.” Om meer bekendheid te geven aan de wandeltocht ontwierp ze aan de keukentafel een poster. Die hangt aan de voordeur en achter het raam van de plaatselijke slager en supermarkt.

Steppend
Samen met haar ouders stippelde Isa twee wandelroutes uit, elk van 5 kilometer lang. “Eentje loopt over de verharde weg”, legt ze uit. “Die kun je dus ook fietsend, steppend of op skeelers afleggen. De andere route gaat deels over onverharde paden door de natuur. Die is voor de wat meer geoefende wandelaars. Deelnemers kunnen de wandeling tussen 09.00 ‘s morgens en 20.00 uur ‘s avonds afleggen. Ze krijgen een routekaartje mee voor onderweg.”

Het idee voor de wandeltocht komt niet zomaar uit de lucht vallen. Isa verdient af en toe een extra zakcentje door een heitje voor een karweitje te doen. “Dat geld stop ik dan in mijn spaarpot, maar ik vind het ook belangrijk om iets voor een ander te doen. De CliniClowns heb ik een keer gezien toen ik een dagje meeliep met mijn moeder op haar werk. Die laten zieke kinderen en mensen met een beperking heel hard lachen. Dat vond ik zo leuk dat ik daar graag geld voor in wilde zamelen.”

Via Facebook en WhatsApp vroeg ze aan familieleden en vrienden om geld te doneren. Tot haar eigen verbazing stond de teller in een paar dagen tijd al op bijna 700 euro. “Dat had ik echt nooit gedacht. Ik vind het superlief dat zoveel mensen geld hebben gegeven. Maar de wandeltocht moet de echte klapper worden. Mijn doel is om 1.000 euro in te zamelen, dat vind ik een mooi bedrag.”

Plantjes
Om nóg meer geld in te zamelen broedt Isa op nieuwe acties. Zo wil ze knuffels en clownsneuzen van Stichting CliniClowns verkopen en gaat ze, op de dag van de wandeltocht, plantjes en tweedehands spullen uitstallen voor haar huis. “Die kunnen mensen dan kopen. Vanwege corona ga ik zelf ‘op afstand’ staan of zet er een potje bij waar mensen het geld in kunnen doen.”

Wie zich op wil geven voor de wandeltocht, kan een appje sturen naar: 06-12719870, een e-mail naar: sabine@tuinpartners.com of een bericht achterlaten op de Facebookpagina van Isa Hartmans. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier