Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Drie jongeren die meedoen in de clip. Rechts Demy van der Graaf.</p>

• Drie jongeren die meedoen in de clip. Rechts Demy van der Graaf.

(Foto: aangeleverd)

Krimpense jongeren maken dansvideo in coronatijd

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een groep jongeren uit Krimpen aan den IJssel maakte in coronatijd de dansvideo ‘Follow the Music’. De clip, die op verschillende plekken in het dorp is geschoten, werd vrijdag gelanceerd.   


Hoofdrolspeelster in de video is Demy van der Graaf (19). Te zien is hoe zij met een koptelefoon op haar hoofd en smartphone in de hand over een steiger loopt en begint te dansen. In de zeven minuten die volgen, wisselen de locaties en dansscènes elkaar snel af. Maar liefst 24 jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar doen mee in de clip.

Die werd eind maart op twee zaterdagen opgenomen. Demy was best gespannen voor de opnames, “want we hadden tot dan toe alleen online geoefend. We dansten dus meteen voor het eggie met elkaar. En het moest allemaal ook nog ‘coronaproof’, dus op anderhalve meter afstand van elkaar. Gelukkig ging het vrijwel meteen goed en vond iedereen het onwijs tof om te doen.”

Choreografie
Demy, die een opleiding volgt aan de dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam, wilde ‘iets’ organiseren voor jongeren in deze moeilijke coronatijd. Ze wilde met hulp van BreakOut Krimpen een dansworkshop verzorgen. “Toen bedacht ik me dat het misschien leuker zou zijn om met jongeren een dansvideo te maken. Samen met Varisha Hubregtse heb ik de choreografie bedacht van zes korte dansstukken en alle deelnemers - naar leeftijd en dansstijl - verdeeld over zes groepjes. Vervolgens zijn we thuis via Zoom met elkaar gaan oefenen.”

Dat was best intensief, maar na vier lessen waren de deelnemers klaar om hun dans uit te voeren. Voor de clip bleek het nog best een uitdaging om de beelden van de verschillende dansstukken vloeiend in elkaar over te laten lopen. “Je ziet nu dat ik telkens met mijn smartphone door de playlist scroll. Zo belandt ik telkens in een nieuwe dans op een andere plek.”

Trots
De clip is opgenomen op zes locaties in Krimpen aan den IJssel: de haven, de oude velden van KOAG, het Stormpoldervloedbos, de halte van de Fast Ferry en het skatepark aan de Zwanenkade. Zowel het filmen als monteren hebben de jongeren zelf gedaan. Vrijdag was het zover en kon ‘Follow the Music’ worden gelanceerd. Demy is trots op het eindresultaat. “Ik hoop dan ook echt dat heel veel mensen ‘m gaan bekijken.”

Zelf kijkt ze met een goed gevoel terug op het project. “Ik beleef zelf veel plezier aan het dansen en vind het geweldig om dat de delen met anderen. Daarnaast staat het ook goed op mijn CV. Mijn droom is om na mijn opleiding als professioneel danser op te treden, maar van dit soort opdrachten wordt ik ook heel enthousiast.”


Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier