Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De tentoonstelling &#39;De Tweede Wereldoorlog in honderd foto&#39;s&#39; is te zien in winkelcentrum Crimpenhof.</p>

• De tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's' is te zien in winkelcentrum Crimpenhof.

(Foto: Floris Bakker)

Tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s’ in winkelcentrum Crimpenhof

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel is begin deze week de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s van start gegaan. 


De indringende expositie, die tot en met 5 mei (Bevrijdingsdag) is te bezoeken in het winkelcentrum, bestaat uit foto’s die gemaakt zijn door mensen die de oorlogsperiode hebben meegemaakt. Om stil te staan bij ‘75 jaar vrijheid’ deed het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) een oproep aan de bevolking om foto’s uit de eigen archieven of familie-albums in te sturen. Naast een aantal iconische foto’s, leverde de nationale campagne vele aansprekende, tot nu toe onbekende beelden op. 

Op reis
De tentoonstelling werd vorig jaar op 25 september gelanceerd in de Tweede Kamer. Die dag was het precies 75 jaar geleden dat leden van het parlement voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog weer bijeenkwamen. Dit jaar gaat de expositie op reis door het land. Het lukte de winkeliersvereniging om, in samenwerking met het NIOD, de expositie naar winkelcentrum Crimpenhof te halen.

De tentoonstelling vormt het startsein van de campagne ‘Crimpen houdt van oranje!’ waarin ondernemers van het winkelcentrum stil staan bij de vele landelijke en internationale events die de komende maanden in Nederland plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van winkelcentrum Crimpenhof en de website. 

www.crimpenhof.nl 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier