• De tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's' is te zien in winkelcentrum Crimpenhof.
• De tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's' is te zien in winkelcentrum Crimpenhof. Foto: Floris Bakker

Tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s’ in winkelcentrum Crimpenhof

Algemeen 448 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel is begin deze week de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s van start gegaan. 

De indringende expositie, die tot en met 5 mei (Bevrijdingsdag) is te bezoeken in het winkelcentrum, bestaat uit foto’s die gemaakt zijn door mensen die de oorlogsperiode hebben meegemaakt. Om stil te staan bij ‘75 jaar vrijheid’ deed het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) een oproep aan de bevolking om foto’s uit de eigen archieven of familie-albums in te sturen. Naast een aantal iconische foto’s, leverde de nationale campagne vele aansprekende, tot nu toe onbekende beelden op. 

Op reis
De tentoonstelling werd vorig jaar op 25 september gelanceerd in de Tweede Kamer. Die dag was het precies 75 jaar geleden dat leden van het parlement voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog weer bijeenkwamen. Dit jaar gaat de expositie op reis door het land. Het lukte de winkeliersvereniging om, in samenwerking met het NIOD, de expositie naar winkelcentrum Crimpenhof te halen.

De tentoonstelling vormt het startsein van de campagne ‘Crimpen houdt van oranje!’ waarin ondernemers van het winkelcentrum stil staan bij de vele landelijke en internationale events die de komende maanden in Nederland plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van winkelcentrum Crimpenhof en de website. 

www.crimpenhof.nl 

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden