Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ledlampen.
• Ledlampen. (Foto: aangeleverd)

WoonWijzerbox voor huurders Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Voor wie energie wil besparen, heeft Krimpen aan den IJssel geld beschikbaar. De gemeente krijgt van het rijk bijna drie ton om haar inwoners te helpen om met kleine maatregelen energie te besparen.


Zo kunnen 1.455 huurders van QuaWonen de (gratis) WoonWijzerbox ter waarde van 90 euro aanvragen met daarin energiebesparende producten als radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Door deze producten te gebruiken, besparen huurders al gauw een paar honderd euro per jaar op hun energierekening.

Wooncomfort
Wethouder Wubbo Tempel (duurzaamheid) is blij met de subsidie. Die is afkomstig uit de pot Regeling Reductie Energieverbruik Woningen, kortweg de RREW genoemd. “Fantastisch dat we met dit geld op een snelle en simpele manier Krimpenaren kunnen helpen om energie te besparen. Hiermee kunnen inwoners hun wooncomfort verhogen en de energierekening verlagen. Energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken. De regeling was er al voor woningeigenaren en ik ben blij dat we nu ook huurders kunnen helpen.”

Naast het leveren van de WoonWijzerbox gaat de gemeente met QuaWonen acties organiseren om huurders tips te geven om het verbruik van energie te verlagen. Zo komt er een webinar waar vragen als ‘Wat kan ik als huurder doen?’ en ‘Kan ik als huurder zonnepanelen op het dak plaatsen?’ naar voren. Ook gaan buurtcoaches op pad die met huurders in gesprek gaan over de manieren waarop zij energie kunnen besparen in huis. Tevens komt er een informatiepakket met filmpjes en mails voor huurders beschikbaar.

Warmtecamera
Ook voor woningeigenaren worden er buurtacties gehouden. Zo zullen er met een warmtecamera van zo’n 1.000 woningen warmtebeelden worden gemaakt. Tempel: “Dan zie je precies waar je huis energie ‘lekt’ en waar je dus eventueel maatregelen kunt nemen om energie te besparen.” Ook dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken, is het mogelijk om mee te doen met collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie en HR ++ glas. Voor VvE’s komt er een digitaal loket. Dit om ze op weg te helpen in het nemen van energiebesparende maatregelen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier