Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Wijntjes Fotografie

De Waard in gebruik genomen als vaccinatielocatie Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het Bergambachtse zalencentrum De Waard fungeert sinds maandagmorgen als priklocatie voor de gemeente Krimpenerwaard en omliggende plaatsen. De komende weken zullen veel mensen in de professioneel verbouwde sportzaal hun eerste en later hun tweede vaccinatie krijgen.


Er gingen weken aan vooraf voordat de eerste prik gezet kon worden. GGD Hollands Midden, dat verantwoordelijk is voor de gang van zaken in De Waard, is afhankelijk van de aanvoer van de vaccins en die lieten op zich wachten. 

Maandagochtend was het zover. Alles was aanwezig om deze ‘operatie’ te laten slagen. Er was voldoende gekwalificeerd personeel en politiemensen in burger en uniform hielden een oogje in het zeil. De 300 prikken Pfizer, die maandag gezet werden, zijn een opzet(je) naar een uitgebreider vaccinatieplan, dat corona beheersbaar moet maken.

Opschalen
De jarige burgemeester Roel Cazemier nam met GGD-vaccinatieprojectleider Margreet Bekedam en wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de officiële opening op zich, waarna de injectienaalden met beleid in een arm naar keuze van de 70+’ers verdwenen.

“We willen de komende dagen meer prikken zetten,” zegt Margreet Bekedam. “Vandaag kijken we of alles probleemloos verloopt en dan volgt de opschaling.”

Bereikbaar
“Bergambacht is gekozen, omdat deze kern van de Krimpenerwaard centraal ligt,” aldus Lavinja Sleeuwenhoek, die de gemeente vertegenwoordigt in het dagelijks bestuur van de GGD. “Er is gekeken naar bereikbaarheid. Een aanrijdtijd van 15 minuten is voor iedereen te doen.”

De komende dagen zullen ook de huisartsen in De Waard hun patiënten boven de 60 jaar ontvangen. Degenen die een afspraak hebben, krijgen een injectie met AstraZeneca. 

Niet getwijfeld
Sytske de Vaal (76) uit Schoonhoven is blij dat ze haar eerste prik heeft gehad. Ze zit relaxt in een wachtruimte, waar de gevaccineerde doelgroep een kwartier moet wachten om eventuele (allergische) reacties meteen te controleren.

“Ik heb geen moment getwijfeld,” zegt ze opgelucht. “Mijn dochter werkt in de zorg en raakte besmet met corona. Haar herstel duurde lang. Mijn man was eerder aan de beurt en moest eerst helemaal naar Utrecht. Hij kon die afspraak verzetten naar Gouda, maar dat kostte veel moeite. Mijn aanmelding voor een prik in Bergambacht ging redelijk vlot.”

Vrijheid terug
Piet van den Dool (74) uit Krimpen aan de Lek vertelt verheugd, dat hij voor zijn gevoel zijn vrijheid weer terug krijgt. “Ik heb mijn kleinkinderen, die op de basisschool zitten, zoveel mogelijk gemeden.”

De moeilijk lopende Klaas de Jong uit Stolwijk verliet in een rolstoel opgewekt De Waard, waar de gevaccineerden via een uitgekiende looproute het zalencentrum aan de achterzijde moesten verlaten. Een drempel is voor hem geen sta-in-de-weg, want behulpzame sterke armen loodsen hem naar de gereedstaande auto van zijn dochter. “Het is hier allemaal piekfijn geregeld. Alleen een muziekje erbij was leuk geweest”, merkt de bijna-tachtiger op.

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier