Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Streekarchief Midden-Holland vraagt hulp bij opzetten ‘coronacollectie’

  •   keer gelezen

REGIO • Streekarchief Midden-Holland startte in april 2020 met het opzetten van een ‘coronacollectie’. Doel van dit project is om materiaal te verzamelen dat een beeld geeft van de coronacrisis in deze regio. Het Streekarchief vraagt inwoners van de Krimpenerwaard om een handje te helpen.


“Het streekarchief wil graag informatie verzamelen, zodat historici over 50 of 100 jaar ook nog kunnen onderzoeken hoe wij deze crisis hebben meegemaakt en wat er gebeurde in onze samenleving”, zegt Tijmen Pranger namens het Streekarchief.

Invloed
Vervolgens: “Het coronavirus heeft al ruim een jaar veel invloed op onze samenleving. Het leven nu is anders dan aan het begin van de crisis, zoals de invoering van de avondklok en de start van het vaccinatieprogramma, maar ook de protesten daartegen. We vragen daarom aan iedereen -individuen, organisaties en bedrijven uit deze regio-, om persoonlijke documenten, foto’s, tekeningen, digitale platforms en filmpjes van het dagelijks leven in te sturen die iets zeggen over al deze gebeurtenissen en veranderingen.”

Materiaal insturen kan naar Streekarchief Midden-Holland, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda, maar het liefst digitaal via corona@samh.nl

Pranger: “Vermeld daarbij zoveel mogelijk de naam en contactgegevens, zodat we eventueel contact op kunnen nemen over bijvoorbeeld auteursrechten of privacy-eisen. Wie meer wil weten over welk materiaal we verzamelen en aan welke eisen het moet voldoen, kan een kijkje nemen op: www.samh.nl/corona.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier