•  Het nieuwe College van Bestuur van de gefuseerde school, bestaande uit Wim de Kloe, Richard Toes en Leendert van Wezel.
• Het nieuwe College van Bestuur van de gefuseerde school, bestaande uit Wim de Kloe, Richard Toes en Leendert van Wezel. Foto: aangeleverd

Driestar College en Wartburg College gefuseerd

Algemeen 1.278 keer gelezen

LEKKERKERK/KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Driestar College en Wartburg College zijn sinds 1 april officieel met elkaar gefuseerd. 

Aanleiding voor de fusie is het besluit om de locaties Driestar Lekkerkerk en Revius in Rotterdam-Zevenkamp over enkele jaren samen te voegen tot één nieuwe, christelijke school voor voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag. Krimpen aan den IJssel lijkt daarvoor de meest voor de hand liggende vestigingsplaats. 

Uitvoerige afweging
Richard Toes, voorzitter College van Bestuur: “Er is na uitvoerige afweging van de verschillende mogelijkheden gekozen om deze samenwerking organisatorisch vorm te geven door middel van een besturenfusie. Deze optie draagt het meeste bij aan de hoofddoelstelling om het reformatorisch onderwijs in die regio te behouden en te versterken. Door de krachten van onze beide scholen te bundelen, investeren we maximaal in een toekomstbestendig onderwijsaanbod in het gezamenlijke voedingsgebied.”

De nieuwe scholengemeenschap telt zo’n 7.000 leerlingen verdeeld over negen locaties in Dordrecht, Gouda, Leiden, Lekkerkerk en Rotterdam.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden