Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Robbert van Sterkenburg.</p>

• Robbert van Sterkenburg.

In Memoriam: vakman Robbert van Sterkenburg

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Maandag 29 maart overleed op 56-jarige leeftijd, na een ziekbed van ruim zes weken, koordirigent, pianist, componist en arrangeur Robbert van Sterkenburg. Een vakman die zijn muzikale talent op tal van koren en leerlingen heeft overgebracht. 


Geboren in Rotterdam in januari 1965. Na ongeveer zes maanden verhuisden zijn ouders naar Schoonhoven. Zij betrokken een nieuwe woning aan de Rotterdamseweg. Zijn vader speelde op hoog niveau piano en viool en gaf hem de muzikale genen door. De jeugdige Robbert speelde al piano op zevenjarige leeftijd. Reeds op de middelbare school gaf hij de eerste lessen aan leerlingen. Werken aan een carrière in de muziek was daarom een logisch vervolg na zijn middelbare opleiding.

Muziekdocent
Hij behaalde zijn Havo-diploma aan de Driewaarden, het huidige Schoonhovens College. Op het Haagse conservatorium studeerde Robbert de opleiding muziekdocent. Dit bleek toch niet helemaal de gewenste richting. Een switch werd gemaakt naar de opleiding Jazz Klassiek en Piano aan het conservatorium in Hilversum. Daar is hij dertig jaar geleden, in 1991, afgestudeerd. In de Gildemeesterstraat werd de eerste kamer ingericht als studio. Wat veel mensen niet (meer) weten, is dat hij een aantal jaren op het orgel speelde in de Remonstrantse Kerk aan de Kruispoortstraat.

Later is het gezin Sterkenburg verhuisd naar de huidige woning aan de Buys Ballot Singel. Daar is tot op heden de muzieklespraktijk aan huis voor piano- en keyboardlessen. Daarnaast is de muzikale duizendpoot dirigent geweest van diverse koren, waaronder het Regiokoor in Ouderkerk a/d IJssel, Op Weg, Popcorn Vocals, Popkoor Schoonhoven en Eensgezindheid in Stolwijk. Veel door hem gemaakte arrangementen zijn de basis geweest voor tal van succesvolle uitvoeringen. Zijn ontspanning vond hij in zijn tweede huis in Frankrijk.

Corona
Vrijdag 12 februari is Robbert, samen met zijn vrouw Renate, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door corona hadden beiden hoge koorts in combinatie met een te lage saturatie. Dat betekent dat er te weinig zuurstof in het bloed is. Direct werd Robbert doorgestuurd naar de intensive care. Renate volgde ongeveer een uur later. Zij knapte echter snel op en mocht twaalf uur later terug naar de verpleegafdeling. Helaas was dit niet het geval voor haar man. Ruim zes weken heeft hij aan de beademing gelegen, waarbij hij diverse complicaties kreeg. Telkens was er hoop op herstel, maar uiteindelijk gebeurde dit niet. Zijn lichaam gaf de strijd op; Robbert stierf in de loop van maandagmorgen 29 maart.

Afscheid
Woensdag 7 april wordt afscheid genomen van Robbert van Sterkenburg. Op zijn afscheidsdienst wordt gespeeld door jazzpianist Peter Beets. Sinds enkele jaren volgde Robbert lessen bij deze professionele muzikant. Het is een afscheid van een man met humor, een Bourgondiër die hield van lekker eten en drinken. Hij had nog jaren willen dirigeren, lesgeven en tijd doorbrengen met zijn gezin.

Wij wensen zijn vrouw Renate, dochters Yvette en Nadine en iedereen die hem dierbaar is, alle sterkte met dit verlies.

Dirk Molenaar

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier