Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Op het dak van de cabrio is een chemische substantie gegooid.
• Op het dak van de cabrio is een chemische substantie gegooid. (Foto: aangeleverd)

Auto Gouderaks stel drie keer doelwit vernieling

  •   keer gelezen

GOUDERAK • De auto van Marian en Anton van Soest uit Gouderak is drie keer in korte tijd doelwit geweest van vandalen. De vernielingen lijken doelbewust te zijn toegebracht. 


De laatste vernieling dateert van afgelopen zondag. Na een wandeling zag Marian dat het linnen dak van haar Peugeot cabrio, die geparkeerd stond achter hun appartement aan de Dorpsstraat, nat was. Dat vond ze vreemd aangezien het helemaal niet had geregend. “Ik heb Anton gebeld en hem gevraagd om een kijkje te nemen. Hij zag vrij snel dat het dak niet vochtig was van het water, maar dat iemand een bijtend goedje over het dak had gegooid.” 

Anton denkt dat het gaat om verfafbijt. Wat wel duidelijk is is dat de substantie aanzienlijke schade heeft veroorzaakt. “Het hele dak moet vervangen worden”, verzucht hij. Dat spul is door drie lagen linnen heen gegaan, echt bizar. Het kost een paar duizend euro om alles te repareren.”

Buitenspiegels
Het was niet de eerste keer dat hun auto was vernield. Vorig jaar september vond iemand het nodig om de twee buitenspiegels van de auto af te trappen. Dat was even schrikken, “maar we dachten toen nog dat het ging om vandalisme”, zegt Marian. “Toen twee weken later de spiegels er opnieuw af lagen, werd het ons duidelijk dat het om een heel gerichte actie ging. Iemand lijkt het op onze auto te hebben voorzien.”

Die gedachte bezorgt het stel een onveilig gevoel. “Je bent toch angstig dat zoiets nog een keer gaat gebeuren. Of erger, dat je zelf iets overkomt.” Het idee om te verhuizen is bij Marian en Anton wel door het hoofd geschoten, “maar dat willen we liever niet. We wonen hier nu twee jaar op deze plek en hebben het erg naar ons zin. Veertig jaar geleden woonden we iets verderop, op de Zellingwijk. Toen er gif onder die wijk bleek te zitten, moesten we verhuizen. Een tweede keer gedwongen verhuizing zien we echt niet zitten.”

Camera
Van alle drie de vernielingen deden Anton en Marian aangifte bij de politie. Ze hangen het liefst een camera op om hun auto in de gaten te houden. Om privacy-redenen is dat niet toegestaan. Anton hoopt dat mensen in hun buurt misschien meer informatie hebben over de vernielingen. “Wie weet heeft er iemand iets gezien of gehoord. Laat het ons dan weten.”


Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier