Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Werkgroep Behoud Zwembad Lobeke niet meteen in het diepe gegooid

  •   keer gelezen

LOPIK • De enthousiaste Werkgroep Behoud Zwembad Lopik, die bij wil dragen aan het openhouden van het Lopikse zwembad Lobeke, krijgt voorlopig de tijd om zijn plannen te ontwikkelen. 


De gemeente Lopik blijft het openluchtzwembad, dat 28 april opengaat, in 2021 exploiteren. De al eerder afgesproken bezuiniging van 25.000 euro behaalt de gemeente uit het schuiven met de openingstijden.

Protest
Vorig jaar was er nog sprake van dat het zwembad moest sluiten. Enkele honderden inwoners, met name kinderen, verzamelden zich na het bekendmaken van de aangekondigde sluiting bij het zwembad, om daarvandaan met het nodige lawaai, protestborden en spandoeken koers te zetten naar het gemeentehuis.

Daar werden circa 1.400 handtekeningen en talloze kindertekeningen aangeboden aan wethouder Johan van Everdingen. Ook alle partijen in de gemeenteraad waren tegen de sluiting. Meerdere instanties meldden zich vervolgens bij de gemeente om te kijken of zij iets konden betekenen voor het zwemparadijs. De een na de ander haakte echter af. 

Kennis
“De werkgroep Behoud Zwembad Lobeke Lopik is enthousiast gebleven, maar heeft nog geen uitgewerkte plannen,” aldus wethouder Johan van Everdingen. “Er is desondanks veel kennis aanwezig in de werkgroep. Pas in 2022 gaan we kijken hoe we de initiatieven van de werkgroepleden vorm kunnen geven.”

Het personeel blijft dit zwemseizoen gewoon in dienst. De bezuiniging van 25.000 euro wordt verwezenlijkt door op twee ochtenden later te beginnen. Van Everdingen: “Het schoolzwemmen van de vier basisscholen in onze gemeente plannen we op één dag. Coronamaatregelen kunnen de openingsdatum nog dwarsbomen, maar in Lopik kan binnenkort weer gezwommen worden.”

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier