Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Kees Gelderblom en Femke Berns heffen het glas op de waardering voor hun B&B.
• Kees Gelderblom en Femke Berns heffen het glas op de waardering voor hun B&B.

‘Gastwijsheid’ levert B&B Onder den Peerenboom opnieuw 5 tulpen op

  •   keer gelezen

BENSCHOP • Bed & Breakfast Onder den Peerenboom in Benschop heeft opnieuw vijf tulpen -de hoogste waardering- toebedeeld gekregen. 


Een mooie beloning voor de inzet van de eigenaren Femke Berns en Kees Gelderblom, die de oude monumentale boerderij met vervallen bijgebouwen -aan de Benedeneind Zuidzijde- in 2002 kochten: “We zijn erg blij met deze blijk van erkenning. We leggen vanaf het begin de lat hoog en streven naar de beste kwaliteit en dienstverlening.” 

Mysterie guest
De vijf sterren werden vergeven door een mysterie guest namens Stichting Bed & Breakfast Nederland. Femke: “Altijd spannend natuurlijk. We behandelen iedere gast hetzelfde en zijn blij dat we blijkbaar ruimschoots voldoen aan de gestelde criteria.”

Niet alleen de mysterie quest bleek onder de indruk, ook het gastenboek van de Benschopse B&B puilt uit van de positieve reacties. “We willen onze gasten echt verwennen. Blijkbaar wordt dat her- en erkend. En natuurlijk krijgen we ook weleens een negatieve reactie. Dat kan je nooit voorkomen.”

Het toverwoord is volgens Femke ‘gastwijsheid’, ofwel luisteren naar je gasten. “Iedere gast is anders. De één heeft behoefte aan een praatje en wil alles over de bed and breakfast en omgeving weten, de ander komt puur voor z’n rust en duikt weg met een boek.”

Haakjes
Om de B&B steeds verder te kunnen verbeteren, wordt iedere gast bij vertrek naar tips gevraagd. Dat gaat verder dan het ontbreken van haakjes voor de handdoek in de badkamer, zoals in het populaire B&B programma op televisie nog wel eens te zien is. Femke lachend: “Nee, haakjes hebben we genoeg. Sommige tips zijn echt bruikbaar, andere heel persoonlijk.”

Femke en Kees wonen zelf in de boerderij. Pas toen ze bij de restauratie met de schuren aan de slag gingen, ontstond het idee voor een bed and breakfast. “We wilden niet rücksichtsloos met de bulldozer aan de slag gaan. De schuren behoren samen met de boerderij en de natuur eromheen, waaronder vijftig knotwilgen, tot het cultureel erfgoed. We hebben nu twee appartementen met eigen keuken en een losse kamer. Erg in trek is de Dutchtubb: een houtgestookt buitenbad, dat in een grote behoefte voorziet.”

Buitenlandse gasten
De gasten uit het buitenland, die een verblijf in Benschop bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan de Keukenhof, zijn sinds een jaar vervangen door met name binnenlandse gasten. “Ook wij ervaren dat vanwege corona veel mensen nu in eigen land blijven. Daar varen we op zich wel bij. Eigenlijk zien we na iedere persconferentie een piek in het bezoek aan onze website.”

De komende maanden zitten dan ook al behoorlijk vol. “Maar belangstellenden kunnen voor de beschikbaarheid zeker nog wel een kijkje nemen op de website. Doordeweeks en in de zomermaanden is er nog wel plek”, aldus Femke. 

Uitbreiden
Uitbreiden van B&B Onder den Peerenboom zit er vanwege de beschermde status niet in.

“Toekomstplannen hebben we met name op het gebied van onderhoud en verbeteringen aan het bestaande complex. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met het uitbreiden van de biodiversiteit. Er komt over een strook van 200 meter een bloemrijke slootkant, waar insecten en vogels zich thuis zullen voelen.” 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier