Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Dani&euml;lle Lindhout achter haar mobiele koffiewagen.&nbsp;</p>

• Daniëlle Lindhout achter haar mobiele koffiewagen. 

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Na afgebroken wereldreis schenkt Krimpense Daniëlle nu koffie vanuit haar mobiele koffiekar

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Krimpense Daniëlle Lindhout moest haar wereldreis afbreken vanwege de coronapandemie. Weer thuis kocht ze een koffiewagen van waaruit ze de lekkerste koffie schenkt.


Het plan was om elf maanden rond te reizen, het werden er drie. Daniëlle Lindhout (24) vertrok in januari naar Bulgarije en reisde door naar Singapore en Bali. Ze strandde in Australië waar ze nog een roadtrip langs de oostkust maakte. En toen moest ze terug naar huis vanwege de coronapandemie. “In maart ben ik teruggevlogen”, vertelt ze. “Heel jammer natuurlijk. Wie weet kan ik mijn reis op een later moment wel weer afmaken.”

Spaargeld
Terug in Krimpen aan den IJssel ging Daniëlle niet bij de pakken neerzitten. “Ik ben gaan nadenken over wat ik zou willen doen. Voor m’n reis had ik mijn baan opgezegd, dus moest ik iets anders verzinnen. Gelukkig had ik nog wat spaargeld. Ik ben gaan kijken of het mogelijk was om een eigen bedrijfje te beginnen. Het runnen van m’n eigen koffietentje was altijd al een droom van me.”

Dat bleek nog iets te ambitieus. Een mobiele koffiewagen behoorde wel tot de mogelijkheden. Maar voordat Daniëlle met haar wagen de weg op kon, wachtte nog het nodige papierwerk. “Je mag niet zomaar ergens met je wagen gaan staan. Ik heb ik bij de gemeente Krimpen aan den IJssel de nodige vergunningen aan moeten vragen. Gelukkig ging dat best soepel en kon ik in december beginnen met mijn bedrijf ‘t Roze Schaap. Waarom die naam? Ik droomde al van jongs af aan over mijn eigen bedrijf. Die droom noemde ik altijd mijn ‘roze schaap’. Het leek me om die reden leuk om mijn onderneming die naam te geven.”

Klantenkring
Daniëlle staat op zaterdag met haar koffiekar onder de Algerabrug en op doordeweekse dagen ‘s morgens tussen 7.00 en 9.30 uur bij de halte van de waterbus. Ze heeft al een behoorlijke klantenkring opgebouwd, en die groeit met de dag. “Mensen reageren heel positief en genieten van mijn koffie en versnaperingen.” Het liefst breidt ze het aantal plekken waar ze mag staan uit. “Ik ben aan ‘t onderzoeken of dat mogelijk is. Mijn brommertje kan niet zo heel ver rijden, maar de Krimpenerwaard is bijvoorbeeld wel goed te bereiken.”

Als corona achter de rug is, wil Daniëlle zich meer richten op bedrijfsfeestjes en partijen. “Mijn koffiewagen is natuurlijk best een eyecatcher. En ik schenk de lekkerste koffie!”

www.facebook.com/tRozeSchaap

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier