• Huisarts Elsbeth Roozemond- de Zeeuw vaccineert één van haar patiënten met het vaccin van AstraZeneca.
• Huisarts Elsbeth Roozemond- de Zeeuw vaccineert één van haar patiënten met het vaccin van AstraZeneca. Foto: aangeleverd

Huisartsen Krimpenerwaard begonnen met vaccineren

Algemeen 1.492 keer gelezen

GOUDERAK • Huisartsenpraktijk Goudse Rak in Gouderak is woensdag begonnen met het vaccineren van patiënten tegen het coronavirus. Ook de andere huisartsen in de gemeente Krimpenerwaard starten binnenkort met de coronavaccinatie.

Huisarts Elsbeth Roozemond-De Zeeuw, verbonden aan de huisartsenpraktijk Goudse Rak, is blij dat de vaccins binnen zijn. “De besmettingen lopen ook in onze gemeente weer op. Daarom is het goed dat we nu kunnen starten met het vaccineren van onze patiënten.”

Syndroom van Down
De huisartsen vaccineren in deze eerste ronde drie groepen: inwoners geboren in 1956 en 1957, inwoners met een BMI (Body Mass Index) van boven de 40 en die geboren zijn in de periode van 1946 t/m 2002 en inwoners met het syndroom van Down die geboren zijn in de periode van 1946 t/m 2002.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de vaccins, nodigt de huisarts nu eerst alle mensen uit die zijn geboren in 1956 en 1957 en de mensen die tot de hoogrisicogroepen behoren. Inwoners die een oproep van de huisarts hebben gekregen, worden gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. Wie binnen de groepen valt en geen oproep heeft ontvangen, kan contact opnemen met de eigen huisarts.

Ook de andere doelgroepen krijgen, wanneer zij aan de beurt zijn, een oproep via de GGD, het RIVM, de huisarts of het ziekenhuis.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden