• De feestelijke opening.
• De feestelijke opening. Foto: Stephan Tellier

Nieuw in Schoonhoven (en Nederland): het Univé Clubhuis

Algemeen 1.074 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Leontien van Moorsel kwam donderdag de opening van het nieuwe ‘Univé Clubhuis’ kracht bij zetten. Schoonhoven heeft daarmee de landelijke primeur.

De gekozen datum -1 april- deed een instinker vermoeden, maar niets was minder waar. Leontien van Moorsel, wethouder Lavinja Sleeuwenhoek en Bob Hansen namens Univé verrichtten donderdagmorgen toch echt de opening van het splinternieuwe concept. 

Contact houden
Initiatiefnemer daarvan is Alex Vreugdenhil, commercieel manager van Univé Het Groene Hart. Hij licht toe: “Voor ons lag de vraag: ‘hoe kunnen we in deze digitale wereld zo persoonlijk mogelijk contact houden met onze leden?’ Daarbij kwam het idee van een winkel als ontmoetingsplek naar boven. Een winkel gericht op preventie op verschillende gebieden, met daarbij de mogelijkheid van advies op verzekeringsgebied. Ofwel, een Univé-verzekeringskantoor 2.0.”

Cauberg
Terwijl Leontien van Moorsel in de winkel op de Tacx de Cauberg beklimt, in het kader van promotie vanuit Univé –‘Supporter van Sport’- richting de Amstel Gold Race, geeft Alex Vreugdenhil inzicht in het assortiment: “We hebben producten en diensten op het gebied van mobiliteit, veilig wonen, langer veilig thuis wonen, kindveiligheid en sport. Denk daarbij aan inbraakalarmen, inbraakpreventiestrips, rookmelders, lifehammers, EHBO-sets, maar ook sportkleding. Kwalitatief goede en betrouwbare producten, waarbij Univé-leden korting krijgen. Daarnaast willen we vanuit de winkel activiteiten en evenementen organiseren.”

Immaterieel
Het assortiment heeft volgens Vreugdenhil betrekking op het beschermen van wat je lief is: “Bij brand in een woning lossen wij de geleden materiele schade op. Zaken met emotionele waarde zijn echter onvervangbaar, om nog maar niet te spreken van ernstig letsel of erger. Dat verlies kunnen wij niet vergoeden en de pijn niet verlichten. Wel kunnen we meehelpen om dergelijk leed te voorkomen.” Daarmee gaat het Univé Clubhuis volgens Vreugdenhil terug naar de oorsprong van de coöperatie: “Elkaar beschermen en als het helaas toch mis gaat, elkaar bijstaan bij financiële schade.”

Ook de maatschappelijke betrokkenheid wordt niet vergeten. “Door de verkoop van de ‘Supporter van Sport-kleding’ helpen we bijvoorbeeld mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, vanwege lichamelijke en/of financiële beperkingen.” 

Webshop
Vooralsnog is de winkel vanwege corona alleen op afspraak geopend. Aan dit nieuwe concept is bovendien een complete webshop gekoppeld.

Vreugdenhil: “De eerste bestellingen zijn al binnen. Deze worden verwerkt door Werkse: een organisatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar passend werk.”

Zoals vermeld is het Univé Clubhuis aan de Lopikerstraat 31D in Schoonhoven de eerste in Nederland. Wat Vreugdenhil betreft zullen er meerdere volgen. “In het Groene Hart willen er alleen al dit jaar twee extra openen. Univé Nederland kijkt belangstellend mee.” Voor het maken van een (winkel)afspraak: 015-2742500 of hgh.clubhuis@unive.nl

Alle informatie: www.univeclubhuis.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Een deel van de artikelen die worden verkocht in het Univé Clubhuis in Schoonhoven
• Meervoudig Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel zette de opening kracht bij..
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden