Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Burgemeester Martijn Vroom.</p>

• Burgemeester Martijn Vroom.

(Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel)

Burgemeester Vroom: ‘Ontploffing verbijsterend’

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel noemt de explosie bij de Mieraskerk ‘verbijsterend’.


“Het is toch ongelofelijk dat iemand midden in de nacht bewust uit huis is gegaan om voor de deur van de kerk een explosief neer te leggen. Ik kan daar met mijn verstand niet bij.”

Vroom bracht vanmorgen vroeg een bezoek aan de kerk en sprak met de dominee en aanwezige kerkgangers die bezig waren met het opruimen van alle rommel. De emotie bij hen zit hoog, zo merkte hij. “Gevoelens van verbijstering, boosheid en verdriet wisselen elkaar af. Ik snap dat wel. De kerk is niet ‘zomaar’ een gebouw. Voor deze mensen is het de plek waar ze het liefste zijn. Als die plek door een explosie wordt beschadigd, doet dat pijn.”

Op de vraag ‘hoe nu verder’ kan Vroom nu nog niet een antwoord geven. “We moeten nog bijkomen van wat er is gebeurd. Het is nu vooral zaak om even op adem te komen en de rust te bewaren. Daarnaast is het heel belangrijk dat de dader snel wordt gepakt. De politie zit er dicht op, zo heb ik begrepen.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier