Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Jongeren zijn de dupe van schaarste in de woningbouw.</p>

• Jongeren zijn de dupe van schaarste in de woningbouw.

(Foto: Stockfoto)

Digitale jongerenbijeenkomst: ‘code rood op de woningmarkt’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Jongeren van CDA Krimpenerwaard organiseren op woensdag 7 april een interactieve discussieavond voor alle jongeren in de regio. Het thema is: ‘code rood op de woningmarkt’.


“Starters die een woning zoeken, maken weinig kans”, licht CDA-fractievoorzitter Irma Bultman de achtergrond van de digitale bijeenkomst toe. “Dit geldt niet alleen in grote steden, maar ook voor de Krimpenerwaard. Koopwoningen zijn vaak te duur en overbieden is de norm. Voor huurwoningen zijn de wachtlijsten zo lang, dat je meer dan jaar moet wachten om in aanmerking te komen.”

Sprekers
Gastsprekers tijdens de interactieve discussieavond zijn wethouder Leon de Wit, projectontwikkelaar Corné van Roest van Verstoep Ontwikkeling, manager strategie en participatie van QuaWonen Barbara Willems en makelaar Niels Verdoold. Zij geven hun visie op de woningmarkt.

Na een korte introductie discussiëren de deelnemers in groepjes verder over de problemen én over oplossingen.

Vragen
Bultman: “De volgende vragen staan daarbij centraal: Hoe komt het dat er zo weinig huizen beschikbaar zijn? Hoe gaan we dit oplossen? Welke rol spelen gemeente, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties in de woningbouw? Hoe maken starters een kans op een woning? Waarom zijn de wachtlijsten voor een huurwoning zo lang? En: waarop moet je letten als je voor het eerst een huis koopt?”

De online-bijeenkomst start om 20.00 uur -digitale inloop vanaf 19.45 uur- en eindigt rond 21.30 uur. Er wordt gewerkt met Microsoft Teams.

Aanmelden kan via: www.cda.nl/krimpenerwaard

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten