• Aan weerszijden van de ophaalbrug komt nieuwe beschoeiing.
• Aan weerszijden van de ophaalbrug komt nieuwe beschoeiing. Foto: gemeente Krimpenerwaard

Haastrecht krijgt nieuwe techniek beschoeiing aan weerszijden ophaalbrug

Algemeen 658 keer gelezen

HAASTRECHT • De komende twee maanden wordt de beschoeiing langs het Jaagpad in Haastrecht vervangen. De gemeente Krimpenerwaard is de eerste gemeente in Nederland die daarvoor gebruik maakt van een nieuwe techniek: ‘overzet beschoeiing’

Het gaat om een techniek waarbij de aannemer stalen beschoeiing over de huidige hardhouten beschoeiing heen plaatst. Dat gaat sneller, is milieuvriendelijker en levert voor de inwoners minimale overlast op. Vanaf 1 maart tot medio mei wordt er vanaf het water en het Jaagpad gewerkt. Het Jaagpad blijft toegankelijk voor doorgaand verkeer. 

Dikke plus
Wethouder Ria Boere is enthousiast over de nieuwe techniek. “We streven als gemeente Krimpenerwaard naar 50 procent lagere CO2-uitstoot in 2030. Dat betekent dat we bij alle werkzaamheden die we laten uitvoeren, alert moeten zijn of het nog slimmer en milieuvriendelijker kan. Deze nieuwe techniek sluit daarbij aan. Daarnaast vind ik het ook een dikke plus dat de omwonenden er zo min mogelijk van merken.”

De hardhouten beschoeiing aan weerszijden van de ophaalbrug over de IJssel is hard aan vervanging toe. De bestaande beschoeiing vertoont gaten, waardoor het gevaarlijk wordt voor voetgangers. 

Milieuvriendelijker
Normaal gesproken verwijdert een aannemer eerst de oude beschoeiing voordat er een nieuwe geplaatst wordt. Deze bouwwerkzaamheden leveren soms maandenlange overlast op van opengebroken straten en aan- en afrijdend bouwverkeer. Mede daarom is gekozen om een overzetbeschoeiing te plaatsen. Daarnaast is deze techniek milieuvriendelijker omdat het gebruik maakt van de bestaande materialen. Er is 70 procent minder nieuw materiaal nodig ten opzichte van andere stalen beschoeiingen.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden