Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

VVD vraagt aandacht voor plakgedrag op verkiezingsborden

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • VVD Krimpenerwaard wil voor de komende gemeenteraadsverkiezingen -in maart 2022- afspraken maken over het plakgedrag op verkiezingsborden. Want dat wekte rondom de Tweede Kamerverkiezingen de nodige ergernis op.


“Het was dit jaar bar en boos”, kijkt Marco Oudshoorn (VVD) terug. “Vooral in Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel en Stolwijk werden onze posters constant overgeplakt. Meestal kwamen er Forum voor Democratie-posters voor in de plaats. Maar ook in andere kernen, zoals Bergambacht en Haastrecht, ging het los.”

Gestolen
Het dieptepunt voor Oudshoorn was dat hij in Ouderkerk aan den IJssel werd beroofd (!) van de verkiezingsposters die op de achterbank lagen. “Ik heb daar aangifte van gedaan bij de politie. Bijna twintig keer heb ik weer opnieuw geplakt. Want ik laat mij niet van de wijs brengen en we hebben posters genoeg.”

De campagneleider van VVD Krimpenerwaard ziet het plakken als een soort folklore, maar de lol gaat er hierdoor wel af, erkent hij. “Ik ben in het bezit van een schuifladder en vind het leuk om iedere twee jaar onze posters op te hangen. Ik weet uit ervaring dat VVD-posters nog weleens afgescheurd of beklad worden, dus ik ga altijd gelijk als de borden er staan aan de slag en hang de posters hoog op.”

Afspraken
Om wangedrag rond het plakken te voorkomen hoopt de VVD’er voor de komende gemeenteraadsverkiezingen afspraken te maken met alle partijen rond het plakgedrag. “Bijvoorbeeld over het formaat van de posters, dus niet van die enorm grote. En bij iedere partij iemand laten aanwijzen, die verantwoordelijk is voor het plakken. Misschien kan het op die manier weer een normale campagne worden.”

Hufterproof
Nog beter vindt Oudshoorn het als het college besluit tot de aanschaf van zogenaamde ‘Trotterborden’: “Dit zijn hufterproof-verkiezingsborden, waarop de pamfletten van politieke partijen al zijn ‘voorgedrukt’. Veel gemeenten maken er al gebruik van. De investering voor dertig borden bedraagt ongeveer 35.000 euro.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten