Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Voorbeeld van een &#39;lelijk gebouwtje&#39;: een glasvezelhuisje aan de Kranepoort in Gouderak.</p>

• Voorbeeld van een 'lelijk gebouwtje': een glasvezelhuisje aan de Kranepoort in Gouderak.

(Foto: CU Krimpenerwaard)

Krimpenerwaard wil ‘lelijke gebouwtjes’ (laten) camoufleren

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Transformatorhuisjes, gebouwtjes voor nutsvoorzieningen/glasvezel etc. kunnen vergunningsvrij worden geplaatst. Het zijn echter veelal niet de mooiste bouwwerkjes. Om het aanzicht van de buurt in deze gevallen te verbeteren gaat de gemeente Krimpenerwaard de nutsbedrijven voortaan vragen de gebouwtjes beter te laten integreren in de omgeving.

“Met enige regelmaat verschijnen er in de openbare ruimte vergunningsvrije bouwwerkjes, die nuttig en noodzakelijk zijn”, lichtte Elisabeth van Zijl (ChristenUnie) dinsdagavond tijdens de raadsvergadering toe. “Transformatorhuisjes, gebouwtjes voor nutsvoorzieningen of glasvezel zijn hiervan voorbeelden. Te vaak maken deze bouwwerkjes inbreuk op de omgeving.”

Motie
Om hier een einde aan te maken stelde de fractie van de ChristenUnie via een motie voor om die ‘lelijke gebouwtjes’ voortaan door de initiatiefnemers zelf te laten ‘camoufleren’. “Bijvoorbeeld door rondom deze bouwwerkjes groen te planten of ze op andere wijze te laten opgaan in de omgeving.”

Het voorstel werd door het college van B&W omarmd, en zal hiermee ten uitvoer worden gebracht.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten