Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Jongeren zitten vaak in de avonduren op de tribune van vv Lekkerkerk.</p>

• Jongeren zitten vaak in de avonduren op de tribune van vv Lekkerkerk.

(Foto: )

Ergernis over hangjongeren bij sportpark in Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Omwonenden van sportpark Tiendweg-West klagen over hangjongeren die hun nachtrust verstoren. 


In een brief aan de gemeenteraad van Krimpenerwaard schrijven de omwonenden dat er tot ver na middernacht jongeren op de tribune zitten die harde muziek draaien en er een rommel van maken. Zo liggen er regelmatig bier- en frisdrankflesjes op het terrein. ‘Bij hun vertrek crossen ze weg op brommers over het voetpad langs het veld.’

Radio
De overlast is ontstaan na het besluit om de sportvelden vrij toegankelijk te maken voor iedereen. Als de jongeren overdag of ‘s avonds het veld betreden om met elkaar een balletje te trappen, gaat de radio aan. Het blijft niet beperkt tot geluidsoverlast. Er worden volgens de omwonenden ook vernielingen aangericht. Zo hebben de jongeren een groenstrook beschadigd en takken tegen de ramen van woningen gegooid. Omwonenden bellen regelmatig de politie. Als agenten arriveren, gaan de jongeren weg, ‘maar de volgende avond zitten ze er weer.’

Voorzitter Frans Braal van vv Lekkerkerk weet dat er jongeren hangen op en rond het complex. “Ik heb al vaker tegen die gasten gezegd dat ze rustig moeten doen en geen rommel moeten maken. Heel jammer dat ze dat dan niet doen.” De voetbalvereniging ondervindt zelf ook overlast . Zo is er al een ruit gebroken van de tribune en een terrastafel gesneuveld. “Zonde, want dat kost de club weer geld.”

Coronabeperkingen
Hij vindt het prima als de jongeren op het veld met elkaar voetballen. “Door alle coronabeperkingen is er voor hen al weinig te doen. Dus mogen ze van mij best wel een balletje trappen, zolang ze zich maar gedragen en de boel niet vernielen.”

De oplossing is volgens de voorzitter vrij eenvoudig. “Na zonsondergang is het complex verboden terrein, dus moet je daar niet zijn. Er hangen sinds een paar weken ook borden waar dat ook duidelijk op staat vermeld. Het lijkt me goed als boa’s van de gemeente Krimpenerwaard af en toe een kijkje nemen en, als dat nodig is, gaan handhaven.”

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier