Afbeelding
Foto: aangeleverd
update

Opnieuw ‘witte pakkenmars’ in Schoonhoven tegen coronamaatregelen

Algemeen 1.435 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Opnieuw werd zaterdag een ‘witte pakkenmars’, in combinatie met een ‘standing still’, gehouden in Schoonhoven. De deelnemers protesteerden hiermee tegen de coronamaatregelen.

Eerder waren er soortgelijke betogingen in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en -eveneens- Schoonhoven. 

Signaal
‘Een en ander is bedoeld om een signaal af te geven, dat een deel van de bevolking tegen de coronamaatregelen is’, meldt Erik Herlé namens de organisatie. ‘Wij willen onze vrijheden en grondrechten terug. Er is door zowel de gemeente als de politie goedkeuring gegeven aan de actie’.

De deelnemers vertrokken om 15.00 uur vanaf het Doelenplein. De groep ‘witte pakken’ met daarachter de deelnemers aan de Standing Still, liepen via de Lopikerstraat en de Haven naar het veer. Het einde van de manifestatie was rond 15.45 uur.

Aandacht
Herlé toont zich na afloop tevreden over het verloop: “Het was best druk in Schoonhoven en we kregen hierdoor veel aandacht. Door het geluid van de mars gingen veel ramen en deuren open.”

Over de opkomst: “Er waren negen deelnemers in witte pakken en een aantal volgers achter de groep. Dit was een wisselend gezelschap, omdat niet iedereen van de volgers de volledige route liep. Wat mij betreft is alles volgens planning en in een goede sfeer verlopen.” 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden