Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Teamfoto van juni vorig jaar, toen Team Krimpenerwaard vanwege de afgelasting &#39;Alpe d&#39;HuZes Thuis&#39; organiseerde.</p>

• Teamfoto van juni vorig jaar, toen Team Krimpenerwaard vanwege de afgelasting 'Alpe d'HuZes Thuis' organiseerde.

(Foto: Sibylla Bussink)

Ook in juni geen Alpe d’HuZes; Team Krimpenerwaard gaat eventueel voor ‘plan B’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voor het tweede jaar op rij zet corona een streep door Alpe d’HuZes. Dit betekent dat ook Team Krimpenerwaard weer een pas op de plaats moet maken.


“Een begrijpelijk besluit gezien de huidige omstandigheden, maar wel vervelend natuurlijk”, reageert Jouke Geurts namens het team. “Overigens houdt de organisatie nog een slag om de arm. Het evenement gaat in juni sowieso niet door, maar wellicht wel in september. En misschien niet op de Alpe d’Huez, maar op een andere locatie, in Frankrijk of daarbuiten. Ook Nederland is daarbij een optie. In april wordt hierover de knoop doorgehakt.”

Plan B
Geurts en de mede-organisatoren van Team Krimpenerwaard hebben al een ‘plan B’ als er dit jaar van een centraal gehouden Alpe d’HuZes-evenement geen sprake blijkt: “We willen het actiejaar 2020 in ieder geval goed afsluiten. Mocht er geen gezamenlijke Alpe d’HuZes mogelijk zijn, op welke locatie dan ook, dan gaan we met het team iets doen. Tenminste, als het mogelijk is natuurlijk. We denken aan een hoogte-challenge, bijvoorbeeld in Limburg dan wel op de Posbank of Holterberg. We willen hierover een besluit nemen, zodra er meer duidelijk is.”

Team Krimpenerwaard is tot nu toe goed voor een opbrengst van ruim 105.000 euro (!) “Dit bedrag staat al even op de rekening van de Alpe d’HuZes-organisatie en kan worden aangewend voor kankeronderzoek. Het is een bedrag waar we trots op zijn, maar zodra het kan gaan we voor meer. Dit alles met het doel om kanker de wereld uit te helpen”, aldus Geurts.

Collectief
Ook twee recent gehouden acties -de wijnactie in samenwerking met Rotary Schoonhoven en de zaterdagavondbingo- brachten een mooi bedrag in het laatje. “Nieuwe acties zullen we met name collectief met het team doen. Ik kan me tenminste voorstellen dat de teamleden na twee afgelaste Alpe d’HuZes-edities geen zin hebben om opnieuw met de pet langs hun familieleden, vrienden en bekenden te gaan.”

Voor bepaalde teamleden had Alpe d’HuZes 2020 dan wel 2021 een ‘afsluiting’ moeten worden van een heel nare periode. Geurts: “Zij hebben zelf of in hun directe omgeving met kanker te maken dan wel te maken gehad. Voor hen is het extra sneu. We leven ook allemaal mee met ons teamlid Marijke Klapwijk, die als patiënt met uitgezaaide borstkanker al enkele jaren in grote onzekerheid leeft. Voor haar is deze nieuwe annulering opnieuw een klap.” 

Motivatie
Jouke Geurts verwacht dat de meeste teamleden hun deelname doorschuiven naar 2022, als het hopelijk wel weer kan. “Het zal misschien lastig zijn om sportief gezien de juiste motivatie te vinden, maar daar helpen we elkaar wel bij. Al met al wordt het team er ook steeds hechter door.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier