Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

CU Krimpenerwaard haakt in op Regio-estafette naar Den Haag

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De ChristenUnie organiseert zaterdag 6 maart een Regio-estafette door het hele land. Ruim 90 afdelingen vragen aandacht voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde. 


ChristenUnie Krimpenerwaard haakt ook in op de estafette. “Doel is om goede initiatieven vanuit de Krimpenerwaard door te geven, zodat ze uiteindelijk -via de estafette- in Den Haag aankomen”, zegt ChristenUnie-raadslid Anthony Tom, die vanuit Schoonhoven meedoet. 

Hij vraagt aandacht voor de peilgestuurde onderwaterdrainage. Deze pilot om het grondwaterpeil te beïnvloeden heeft als doel het beperken van de bodemdaling en CO2-uitstoot, ontwatering en weidevogelbeheer.

Fietsagenda
Commissielid (binnenkort raadslid) Cor Slob vertrekt uit Krimpen aan de Lek. Hij vestigt de aandacht op de Fietsagenda: “Laat de fiets een vanzelfsprekende vervoerskeuze worden. Fietsen draagt bij aan een betere bereikbaarheid, vitalere inwoners en minder CO2-uitstoot.”

Vanuit Stolwijk neemt fractievoorzitter Ton van Dorp deel. Hij wil het initiatief ‘Klei in veen’ onder de aandacht brengen in Den Haag: “Het aanbrengen van een laagje klei in de veengrond van de Krimpenerwaard zorgt voor afremming van veenoxidatie, minder bodemdaling en CO2-uitstoot.”

Overdragen
De raadsleden van ChristenUnie Krimpenerwaard verzamelen zich in Stolwijk en gaan vervolgens op de fiets naar Gouda, waar zij de initiatieven overdragen aan de ChristenUnie Gouda. Onderweg wordt nog een tussenstop gemaakt in Haastrecht om een KrimpenerwaardeerRING te overhandigen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten