Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De drie windmolens bij bedrijventerrein De Copen in Lpik.</p>

• De drie windmolens bij bedrijventerrein De Copen in Lpik.

Onderzoek naar vervanging windmolens De Copen (Lopik)

  •   keer gelezen

LOPIK • Er komt een onderzoek naar de vervanging van de drie windmolens bij bedrijventerrein De Copen in Lopik. Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom en Eneco hebben hiertoe de handen ineengeslagen.


De samenwerking maakt deel uit van een overeenkomst om de Lopikerwaard verder te verduurzamen.

Eerste stap
“Het onderzoek naar de mogelijkheden om de windmolens in Lopik te vervangen door een nieuw en efficiënter windpark betreft de eerste stap”, vertelt Dick Nederend, voorzitter van Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom. “Het windpark werd in 2007 in gebruik genomen en produceert jaarlijks zo’n 13 GWh duurzame stroom.”

Nederend juicht de samenwerking toe: “Eneco brengt de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van windenergie mee, Lek en IJssel Stroom weet welke lokale belangen er zijn, welke ideeën er leven en faciliteert het lokale mede-eigendom van 50%. Met lokaal eigendom wordt het draagvlak in de omgeving versterkt en kan de energietransitie verder worden versneld.” 

RES
De gemeente Lopik stelt binnenkort haar bod voor de lokale Regionale Energie Strategie vast. Nederend: “We anticiperen met het onderzoek dat vervanging van de bestaande drie molens bij De Copen onderdeel uitmaakt van de RES.”

Onderop
Arnold Spek namens Eneco: “Met de samenwerking zetten we een concrete stap in de verdere verduurzaming van de energievoorziening in het algemeen en de Lopikerwaard in het bijzonder. Door deze initiatieven van onderop en samen met de lokale gemeenschap kunnen we een verandering tot stand brengen.’

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier