Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Floris Bakker

Onderzoek naar openingen Algerabrug

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Er komt in april een onderzoek naar het bedieningsregime van de Algerabrug. Dit tot blijdschap van Stem van Krimpen.


De lokale partij is een voorstander van het schrappen van de late middagopening, zodat de overlast voor het wegverkeer op de drukste provinciale weg van Nederland beperkt wordt. In de nacht zou de brug juist vaker open moeten. De wensen van Stem van Krimpen zijn meermaals rechtstreeks bij Rijkswaterstaat geuit.

Problemen
Bij de presentatie over fase 6 van de reconstructie van de grote kruising in Krimpen aan den IJssel is kort geleden aangegeven dat er in april een onderzoek start naar het aanpassen van het bedieningsregime. Daar is Stem van Krimpen blij mee, maar de partij voorziet grote problemen indien in de komende anderhalf jaar geen rekening wordt gehouden met de brugopeningen. “Normaal ondervindt het verkeer al ernstige hinder wanneer de Algerabrug open gaat”, zegt raadslid Saskia Oudshoorn. “Als vanaf medio april de fundering van de grote kruising op de schop gaat, wordt dit dramatisch.”

Ze wijst erop dat verkeer uit de Krimpenerwaard dat in de Stormpolder moet zijn, de brug over gaat en bij het Capelseplein terug moet rijden om bij het industrieterrein af te kunnen slaan. Oudshoorn: “Dat is normaal gesproken al een vreselijke omweg, maar als ook dat verkeer nog eerst twee keer over de brug moet, kun je op je vingers natellen dat de chaos nog groter wordt.”

Zeilboten
Wanneer inwoners van Krimpen en de Krimpenerwaard van lieverlee weer terug naar hun werkplek gaan, is de ellende volgens het raadslid compleet. “We doen nogmaals een heel dringend verzoek aan alle stakeholders om te bezien of de brugopeningen vanaf april al beperkt kunnen worden. Het is normaal gesproken al frustrerend wanneer er door een brugopening voor een of twee zeilboten enorme files ontstaan, en dit wordt straks alleen nog maar erger. Iedereen moet een steentje bijdragen, zoals naar alternatief vervoer te zoeken, maar soms is dat gewoon niet mogelijk. Voor die mensen en bedrijven moet Rijkswaterstaat zich ook hard maken om nu een oplossing te vinden.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier