Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Lopik opent drive-through-stembureau voor Tweede Kamerverkiezingen

  •   keer gelezen

LOPIK • In de gemeente Lopik kan op 15 en 16 maart vervroegd worden gestemd in een ‘drive-through-stembureau’ -te vinden op de gemeentewerf- en in de dorpshuizen in Benschop en Lopik-dorp. 


In het drive-through-stembureau op de gemeentewerf, aan de M.A. Reinaldaweg 19-21, kunnen kiezers vanuit hun auto een stem uitbrengen. 

Ook inwoners van andere gemeenten kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken. Zij dienen hiervoor een kiezerspas aan te vragen. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 12 maart -17.00 uur- bij de gemeente waar de aanvrager als kiezer staat geregistreerd. 

Corona
De stemstraat is geen oplossing voor mensen die besmet zijn met het coronavirus, meldt een woordvoerder van de gemeente Lopik: “Degenen met corona-achtige klachten worden gevraagd om ook in dit geval thuis te blijven. Zij kunnen wel gebruikmaken van de verruimde mogelijkheden voor een volmacht.”

Het drive-through-stembureau is op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend van 7.30 tot 18.30 uur. 

Dorpshuis
Op dezelfde dagen is het ook mogelijk om vervroegd te stemmen in Dorpshuis XXL te Benschop en dorpshuis De Schouw in Lopik-dorp (in beide gevallen van 7.30 tot 21.00 uur).

De Tweede Kamerverkiezingen zijn op woensdag 17 maart.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier