Afbeelding

Lopik opent drive-through-stembureau voor Tweede Kamerverkiezingen

Algemeen 257 keer gelezen

LOPIK • In de gemeente Lopik kan op 15 en 16 maart vervroegd worden gestemd in een ‘drive-through-stembureau’ -te vinden op de gemeentewerf- en in de dorpshuizen in Benschop en Lopik-dorp. 

In het drive-through-stembureau op de gemeentewerf, aan de M.A. Reinaldaweg 19-21, kunnen kiezers vanuit hun auto een stem uitbrengen. 

Ook inwoners van andere gemeenten kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken. Zij dienen hiervoor een kiezerspas aan te vragen. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 12 maart -17.00 uur- bij de gemeente waar de aanvrager als kiezer staat geregistreerd. 

Corona
De stemstraat is geen oplossing voor mensen die besmet zijn met het coronavirus, meldt een woordvoerder van de gemeente Lopik: “Degenen met corona-achtige klachten worden gevraagd om ook in dit geval thuis te blijven. Zij kunnen wel gebruikmaken van de verruimde mogelijkheden voor een volmacht.”

Het drive-through-stembureau is op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend van 7.30 tot 18.30 uur. 

Dorpshuis
Op dezelfde dagen is het ook mogelijk om vervroegd te stemmen in Dorpshuis XXL te Benschop en dorpshuis De Schouw in Lopik-dorp (in beide gevallen van 7.30 tot 21.00 uur).

De Tweede Kamerverkiezingen zijn op woensdag 17 maart.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden