Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Voor de entree van de Mieraskerk zijn zondag opnieuw krijttekeningen aangebracht.&nbsp;&nbsp;</p>

• Voor de entree van de Mieraskerk zijn zondag opnieuw krijttekeningen aangebracht.  

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Krijtactie voor Krimpense Mieraskerk

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Tientallen mensen hebben zaterdag en zondag de stoep voor de Krimpense Mieraskerk voorzien van kleurrijke krijttekeningen. 


Deelnemers tekenden regenbogen en harten en teksten als: ‘Liefde is nooit een zonde’, ‘God is Liefde - Where is the Love’ en ‘#weareLeon’. Die laatste steunbetuiging is voor Leon Houtzager, de oud-Krimpenaar die via het YouTube-programma #BOOS tevergeefs probeerde in gesprek te komen met dominee Anthonie Kort van de Oud Gereformeerde Gemeente. 

Corona
Kort schreef vorig jaar een vertrouwelijke brief aan het college en de gemeenteraad Krimpen aan den IJssel waarin hij een link legde tussen corona en mensen die niet volgens het traditionele man-vrouwbeeld leven. Hij schreef dat de ‘roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen’ moeten worden uitgebannen. Houtzager interpreteert deze zin als ‘homo-onvriendelijk’.  

Tijdens de opnames ging Houtzager samen met presentator Tim Hofman op zoek naar Kort, maar die liet zich niet zien. Wel vielen medestanders van de predikant de cameraman lastig. Ook dreigden ze Hofman en Houtzager klappen te verkopen. Die laatste moest zelfs in een auto stappen om zichzelf in veiligheid te brengen. 

Verwijderd
De krijtactie van zaterdag was een initiatief van de lokale partijen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen. Na de actie zijn alle tekeningen door onbekenden verwijderd. Zondag kwamen er opnieuw tientallen mensen naar de plek om nieuwe tekeningen te maken.

COC Rotterdam, de LHBTQI-belangenorganisatie, heeft voor zaterdag 6 maart een demonstratie aangekondigd in Krimpen aan den IJssel. Die begint om 14.00 uur op het Raadhuisplein.   

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier