Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De regenboogvlag.</p>

• De regenboogvlag.

(Foto: stockfoto)

COC Rotterdam houdt schrijfactie naar aanleiding aflevering #BOOS

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL/ROTTERDAM • Naar aanleiding van de aflevering van #BOOS en de uitspraken van de Krimpense dominee Anthonie Kort houdt COC Rotterdam op zondag 28 februari een schrijfactie. 


Om 14.00 uur zijn vertegenwoordigers van de LHBTQI-belangenorganisatie aanwezig bij het Regenboogmonument in Rotterdam. Hier krijgen mensen de mogelijkheid om persoonlijke brieven in te leveren en te schrijven. Het doel van deze brieven is om de oproep te doen aan burgemeester Martijn Vroom en het bestuur van Krimpen aan de IJssel om meer te doen voor de LHBTQI-inwoners. ‘Jong en oud, iedereen verdient het om in sociale en fysieke veiligheid zichzelf te zijn’, schrijft COC Rotterdam.

Liefde
Voorzitter Arjan Beune roept mensen uit de regio Rotterdam op naar de schrijfactie te komen, mits het niet te druk is en iedereen gepaste 1,5 meter afstand houdt. Zij kunnen hun brieven inleveren bij het Regenboogmonument of mailen naar secretariaat@cocrotterdam.nl. De verzamelde brieven wil het COC Rotterdam binnenkort aan de burgemeester aanbieden. “Met deze actie willen we aandacht vragen voor alle LHBTQI die niet geaccepteerd worden, niet prettig opgroeien en soms zelfs bedreigd worden”, aldus Beune. “Onze focus is dat liefde, liefde is. De oproep om homo’s te verbannen kunnen we niet zomaar naast ons neerleggen. Wegkijken is geen optie meer.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier