• De regenboogvlag.
• De regenboogvlag. Foto: stockfoto

COC Rotterdam houdt schrijfactie naar aanleiding aflevering #BOOS

Algemeen 971 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL/ROTTERDAM • Naar aanleiding van de aflevering van #BOOS en de uitspraken van de Krimpense dominee Anthonie Kort houdt COC Rotterdam op zondag 28 februari een schrijfactie. 

Om 14.00 uur zijn vertegenwoordigers van de LHBTQI-belangenorganisatie aanwezig bij het Regenboogmonument in Rotterdam. Hier krijgen mensen de mogelijkheid om persoonlijke brieven in te leveren en te schrijven. Het doel van deze brieven is om de oproep te doen aan burgemeester Martijn Vroom en het bestuur van Krimpen aan de IJssel om meer te doen voor de LHBTQI-inwoners. ‘Jong en oud, iedereen verdient het om in sociale en fysieke veiligheid zichzelf te zijn’, schrijft COC Rotterdam.

Liefde
Voorzitter Arjan Beune roept mensen uit de regio Rotterdam op naar de schrijfactie te komen, mits het niet te druk is en iedereen gepaste 1,5 meter afstand houdt. Zij kunnen hun brieven inleveren bij het Regenboogmonument of mailen naar secretariaat@cocrotterdam.nl. De verzamelde brieven wil het COC Rotterdam binnenkort aan de burgemeester aanbieden. “Met deze actie willen we aandacht vragen voor alle LHBTQI die niet geaccepteerd worden, niet prettig opgroeien en soms zelfs bedreigd worden”, aldus Beune. “Onze focus is dat liefde, liefde is. De oproep om homo’s te verbannen kunnen we niet zomaar naast ons neerleggen. Wegkijken is geen optie meer.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden