‘Wacht niet tot De Ark open gaat als vaccinatielocatie!’
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Huisartsen in Krimpen aan den IJssel roepen inwoners op om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de GGD als zij een uitnodiging hebben ontvangen. Ook al is de vaccinatielocatie wat verder weg.&nbsp;&nbsp;</p>

• Huisartsen in Krimpen aan den IJssel roepen inwoners op om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de GGD als zij een uitnodiging hebben ontvangen. Ook al is de vaccinatielocatie wat verder weg.  

(Stockfoto)

‘Wacht niet tot De Ark open gaat als vaccinatielocatie!’

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Huisartsen in Krimpen aan den IJssel roepen inwoners op om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de GGD als zij een uitnodiging hebben ontvangen voor een coronavaccinatie. 


Zij merken dat inwoners wachten tot de GGD de vaccinatielocatie in De Ark in gebruik gaat nemen. Een datum daarvoor is nog niet bekend. “Helaas zijn hierdoor enkele (gezonde) ouderen besmet geraakt, met alle gevolgen van dien”, laat een woordvoerder weten. “Dit had voorkomen kunnen worden als zij eerder naar de GGD waren gegaan.” 

Uitnodiging
De huisartsenpraktijken kunnen zelf geen vaccins bestellen. Ook is bij de huisartsen niet bekend wanneer zij in De Ark terecht kunnen om hun patiënten te vaccineren. “Zodra we dat wel weten, ontvangen mensen uit de doelgroep een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.”

De huisartsen dringen er bij inwoners op aan om, zodra zij een uitnodiging hebben ontvangen, zo snel mogelijk een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. “Hiermee ben je eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd. Wacht dus niet totdat De Ark open gaat!”

Afhankelijk
Woordvoerder Irene Warbout van GGD Rotterdam-Rijnmond verklaart dat meerdere vaccinatielocaties in de regio klaar staan om open te gaan. Een datum is alleen nog niet bekend. “Het tempo van het openen van locaties is afhankelijk van het vaccin dat we aangeleverd krijgen. We kunnen dus nog geen duidelijkheid geven over de locatie in Krimpen aan den IJssel.”

Het is volgens Warbout verstandig dat ouderen een afspraak plannen voor hun vaccinatie op een andere locatie. “Het is niet zo dat je alleen gevaccineerd kan worden in de locatie van je eigen gemeente. Dus als straks de locatie in Capelle aan den IJssel open gaat (op 18 maart in sporthal De Schenkel, red.), is dat ook een extra mogelijkheid om je te laten vaccineren.”

Voor wie moeite heeft met het vinden van vervoer, biedt de GGD diverse oplossingen. Deze zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier