Krimpens Belang start met jongerenadviesraad
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jongeren kunnen via de adviesraad meepraten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.
• Jongeren kunnen via de adviesraad meepraten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. (Foto: Rawpixel Ltd.)

Krimpens Belang start met jongerenadviesraad

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een groep van vijftien jongeren variërend in leeftijd van 16 tot 27 jaar gaat de fractie van Krimpens Belang adviseren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. 


Met deze adviesraad wil de lokale partij jongeren meer bij de politiek betrekken. Max Burghoorn en Kayleigh van Harselaar zijn twee van de jongeren die zich hebben aangesloten bij de adviesraad. “Het is de bedoeling dat wij de fractie van Krimpens Belang gaan adviseren over onderwerpen die voor ons belangrijk zijn”, verduidelijken ze. “We willen graag dat onze belangen ook meegenomen worden bij besluiten in de gemeenteraad.” 

Raadslid Sethi Plaisir van Krimpens Belang is blij met de inbreng van de jongeren. “Met deze adviesraad kunnen we de jongeren zelf vragen wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Op deze manier praten we niet over jongeren maar doen het we samen met jongeren.”

Corona
Het eerste wapenfeit van de adviesraad is het opstellen van een vragenlijst over corona die zij de komende weken gaan verspreiden onder jongeren in het dorp. “We vinden het belangrijk dat de politiek weet wat jongeren uit Krimpen aan den IJssel van corona vinden en hoe het met de jongeren gaat in deze lastige tijd”, aldus Kayleigh en Max. “De komende weken gaan we jongeren benaderen om de vragen te beantwoorden en te verspreiden. De enquête staat ook op de website van Krimpens Belang (www.krimpens-belang.nl) onder het kopje nieuws.”

Wie zich aan wil sluiten bij de adviesraad jongeren kan een e-mail sturen naar: jongkrimpen@gmail.com.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier