Nieuwe molenvoorzitter Marc Molenaar heeft hart voor ‘De Arend’ en passie voor onderwijs
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Marc Molenaar in een besneeuwd landschap voor molen Den Arend.</p>

• Marc Molenaar in een besneeuwd landschap voor molen Den Arend.

(Foto: Jan Timmer)

Nieuwe molenvoorzitter Marc Molenaar heeft hart voor ‘De Arend’ en passie voor onderwijs

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Molen Stichting Den Arend heeft in Marc Molenaar een nieuwe voorzitter gevonden. De 46-jarige inwoner van Bergambacht is de opvolger van Ad Scheer.


“Net als bij iedere Bergambachtenaar is ‘de molen’ ook bij mij een begrip”, zegt Marc Molenaar. “De molen is er ‘altijd’ en je ziet hem al van verre. Hij hoort bij het dorp. Het is een prachtig, monumentaal bouwwerk bovendien, waard om beschermd te worden en behouden te blijven. Toen me gevraagd werd om zitting te nemen in het stichtingsbestuur, hoefde ik daar dan ook, zeker gezien mijn achternaam, niet lang over na te denken.”

Intrigeren
Zijn interesse voor molens dateert al uit zijn jeugd, vertelt Marc Molenaar: “Een oom van mijn vrouw zat in de Alblasserwaard vele jaren lang in een molenstichting. Hij kon er mooi over vertellen. Wat me als kind intrigeerde was dat molenaars met elkaar communiceerden via de stand van de wieken. Dat was handig in een tijd waarin er nog geen telefoon en andere moderne communicatiemiddelen waren. Het mooie van Molen Den Arend is dat-ie nog steeds productief is en ambachtelijk meel levert, dat in het Molenwinkeltje verkocht wordt en besteld kan worden. Op de website www.molendenarend.nl is hierover alle informatie te vinden.”

Zijn kennismaking met het bestuur van Molen Den Arend verliep in een prettige sfeer. “Er zitten aardige mensen in, die net als ik de rijke geschiedenis van de molen koesteren. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”

Onderwijs
In het dagelijks leven is Marc Molenaar docent aan het Welland College in Boskoop. Hij geeft er les in tuinaanleg & onderhoud en wiskunde. “Het leraarschap was een langgekoesterde wens”, vertelt hij. “Alleen kwam het er nooit van. Na de basisschool ging ik vanuit een soort vanzelfsprekende familietraditie, en omdat ik zelf geen idee had wat ik later wilde worden, naar een lagere land- en tuinbouwschool. Na afronding ervan stroomde ik door naar de Middelbare Tuinbouwschool. Mijn vader vond dat handig omdat hij met zijn bedrijf veel in de bouw actief was en de behoefte aan tuinaanleg bij nieuwbouwwoningen een flinke vlucht nam.”

Eind jaren tachtig deed hij examen en rolde in de onderneming. “Vijf jaar later startte ik binnen de zaak een hoveniersbedrijf. Alles bij elkaar heb ik een kwart eeuw in ‘het groen’ gewerkt. Mooie dingen meegemaakt, hoor. Fijne collega’s en klanten ook, maar de behoefte om iets heel anders te gaan doen liet me niet los. Anderhalf jaar geleden hakte ik de knoop door: ik besloot docent te worden. Het is één van de beste beslissingen geweest die ik in mijn leven genomen heb. Ik geniet van elke dag voor de klas, heb nu heel andere verantwoordelijkheden en nieuwe mogelijkheden om me ook naast mijn werk voor dingen in te zetten. Zoals het voorzitterschap van badmintonclub Blue Sky en nu dus ook van Stichting Molen Den Arend.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier