Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Pascal van der Hek nodigt belangstellenden uit om een rondje mee te wandelen.
• Pascal van der Hek nodigt belangstellenden uit om een rondje mee te wandelen. (Foto:VGBK)

VGBK wil aan de wandel met inwoners

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Onder de noemer ‘Loop mee met de VGBK’ wil de grootste fractie binnen de gemeenteraad graag aan de wandel gaan met inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Doel is om op ‘ontspannen wijze te bespreken wat er zoals speelt’


VGBK-gemeenteraadslid en initiatiefnemer Pascal van der Hek licht toe: “We willen in contact komen met zoveel mogelijk bijzondere mensen die wonen en werken in de Krimpenerwaard: inwoners, ondernemers, bestuurders van verenigingen, leden van Gemeente Belang Krimpenerwaard, maar ook mensen die verder niets hebben met de VGBK. We willen met hen een stukje gaan wandelen in bijvoorbeeld het Loetbos, het Springerpark of gewoon een rondje maken door de dorpskern van Gouderak, Krimpen a/d Lek of welke andere kern dan ook”

Laagdrempelig
Volgens Van der Hek is ‘loopmee@vgbk.nl’ geen ledenwerfactie of verkiezingsstunt: “De gemeenteraadsverkiezingen zijn pas in maart 2022. Het is ook niet de bedoeling om zware politieke gesprekken te hebben. We willen juist graag met mensen naar buiten voor een laagdrempelig en informeel gesprek. Dit kan een half uurtje, een uur of iets langer zijn op elke gewenste plek in de Krimpenerwaard of net daarbuiten. We kunnen praten over dingen die we als gemeente goed doen, zaken die beter kunnen en hoe we mogelijk om samen stappen vooruit kunnen zetten, letterlijk en figuurlijk.”

Luisteren
Van der Hek realiseert zich dat de Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard, de grootste fractie in de gemeenteraad van Krimpenerwaard met zes zetels en twee wethouders in het college, ‘niet iedereen tevreden kan stellen of alle problemen kan oplossen’: “Maar we willen wel graag luisteren om te kijken wat we samen kunnen doen om onze woon- en werkomgeving te versterken.”

Iedereen die een rondje mee wil lopen kan een mail sturen naar: loopmee@vgbk.nl om een afspraak te maken. “Wij zullen ook zelf mensen benaderen. Iedereen is voor ons een interessante gesprekspartner. En als een rondje wandelen niet lukt door bijvoorbeeld fysiek ongemak, dan komt Gemeente Belang graag naar de betreffende persoon toe om op een andere manier het gesprek aan te gaan”, besluit Pascal van der Hek. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten