• De Krimpense bajes.
• De Krimpense bajes. Foto: Floris Bakker

PI Krimpen coronavrij

Algemeen 199 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan den IJssel is weer coronavrij. Twee weken geleden testten 27 van de 430 gedetineerden positief. Inmiddels is de laatste gedetineerde uit quarantaine.

Begin deze maand zijn alle gedetineerden en medewerkers getest. Dit om een snel beeld te krijgen van de situatie en om doelmatig maatregelen in te kunnen zetten. Ook moesten alle gedetineerden preventief achter slot en grendel, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Extra bezoekmomenten
Op 11 februari kon het programma op afdelingen waar geen corona was geconstateerd versoepeld worden. Inmiddels draaien alle afdelingen weer het gebruikelijke dagprogramma. Zo kunnen gedetineerden weer aan het werk, zelf koken en mogen ze sporten. Tot april worden extra bezoekmomenten - achter plexiglas schermen - aangeboden. Ook is het mogelijk om te beeldbellen.

Alle overige maatregelen blijven van kracht, zoals testen bij klachten, afstand houden en het dragen van mondkapjes. Gedetineerden die binnen komen, gaan acht dagen in quarantaine. “Dat deden we al en dat blijven we doen”, verklaart een woordvoerder. “We blijven ook compartimenteren, dus in kleinere groepen, werken.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden