Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De Krimpense bajes.</p>

• De Krimpense bajes.

(Foto: Floris Bakker)

PI Krimpen coronavrij

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan den IJssel is weer coronavrij. Twee weken geleden testten 27 van de 430 gedetineerden positief. Inmiddels is de laatste gedetineerde uit quarantaine.


Begin deze maand zijn alle gedetineerden en medewerkers getest. Dit om een snel beeld te krijgen van de situatie en om doelmatig maatregelen in te kunnen zetten. Ook moesten alle gedetineerden preventief achter slot en grendel, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Extra bezoekmomenten
Op 11 februari kon het programma op afdelingen waar geen corona was geconstateerd versoepeld worden. Inmiddels draaien alle afdelingen weer het gebruikelijke dagprogramma. Zo kunnen gedetineerden weer aan het werk, zelf koken en mogen ze sporten. Tot april worden extra bezoekmomenten - achter plexiglas schermen - aangeboden. Ook is het mogelijk om te beeldbellen.

Alle overige maatregelen blijven van kracht, zoals testen bij klachten, afstand houden en het dragen van mondkapjes. Gedetineerden die binnen komen, gaan acht dagen in quarantaine. “Dat deden we al en dat blijven we doen”, verklaart een woordvoerder. “We blijven ook compartimenteren, dus in kleinere groepen, werken.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier