• De overhandiging van het bordje.
• De overhandiging van het bordje. Foto: Wijntjes Fotografie

Bedankbordje overhandigd: ‘Hier werken brandweervrijwilligers’

Algemeen 1.372 keer gelezen

BERGAMBACHT • Brandweer Bergambacht heeft een rondje langs werkgevers gemaakt om hen te bedanken dat ze bij calamiteiten personeel ter beschikking stellen aan de brandweer. 

Zo ontving Jan Willem van Schajik namens PLUS Van der Vlist een ‘bedank-bordje’ uit handen van Bas Verboom, ploegchef van de brandweerkazerne in Bergambacht. Op het bordje de tekst: ‘Hier werken brandweervrijwilligers – Wij werken samen aan een (brand)veilige omgeving’. In het geval van de Bergambachtse supermarkt is dat Laurens Visser.

Onmisbaar
Verboom: “Bedrijven als PLUS Van der Vlist zijn onmisbaar. Dankzij hun flexibiliteit staan de betreffende medewerkers 24/7 als vrijwilliger klaar voor het brandweerkorps van Bergambacht. Daarmee dienen zij de veiligheid van mens en dier. Bedrijven tonen hun maatschappelijke betrokkenheid en krijgen daar zelf ook iets voor terug. Want iedere opgeleide brandweervrouw of -man is een erkende bedrijfshulpverlener voor het bedrijf.”

Ook A. Molenaar Grond, Weg & Waterbouw, Jan de Jong Meubel- en Interieurbouw, WLT liquid & gas loading technology BV en Koninklijke Otolift kregen een bedankbordje, omdat ze één of meerdere werknemers bij de brandweerpost in Bergambacht hebben.

Betrokken
Verboom hoopt dat meer bedrijven enthousiast worden om ook betrokken te worden bij de (brand)veiligheid: “We hopen dat ze hun medewerkers ook de mogelijkheid bieden zich aan te melden als brandweervrijwilliger in Bergambacht. Het maakt niet uit in welke bedrijfstak iemand werkzaam is.”

Werkgevers die willen weten wat het voor hen betekent om medewerkers bij de vrijwillige brandweer in dienst te hebben, kunnen via email contact opnemen met Bas Verboom: bas.verboom@vrhm.nl.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden