Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: NPO Radio 2

Danny Vera haakt in op crowdfundingactie Marius Diepenhorst

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • De hulpactie van Marius Diepenhorst voor de ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne breidt zich steeds verder uit. Na aandacht voor de crowdfundingactie in de Radio 2-show van Rob Stenders haakt nu ook zanger Danny Vera in.


De vertolker van de nummer 1-hit in de top-2000 (Roller Coaster) speelt op donderdag 25 februari tijdens Stenders Platenbonanza een speciale benefietshow op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. Hij probeert daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Vera.

Kiezel en Kei
Vorige week belde Rob Stenders met Marius Diepenhorst, muziekdocent en koorleider op basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht. Hij vertelde daarbij over zijn crowdfundingactie voor Vera.

Het meisje zingt in het Oekraïense COLOR MUSIC Children’s Choir en lijdt aan acute leukemie. Marius onderhoudt door zijn werk nauwe contacten met het buitenlandse koor en is zeer begaan met het lot van het zangeresje.

De muziekdocent besloot om in actie te komen en een geldinzameling op te starten. “In Oekraïne is de levensverwachting met zo’n ziekte erg laag. Ze hebben Vera overgebracht naar Israël, waardoor alle kosten voor haar ouders voor eigen rekening komen”, aldus Marius Diepenhorst. 

Marius wilde graag een geldbedrag doneren om het meisje te helpen, maar kwam er tijdens dat proces achter dat er veel extra kosten komen kijken bij een enkele donatie. Hij besloot het daarom gelijk goed aan te pakken en startte een crowdfunding op.

Podium
Rob Stenders werd geraakt door het verhaal en wilde Marius graag een podium geven in Stenders Platenbonanza. Dat had meteen effect: aan het einde van de uitzending was er al een bedrag van 10.000 euro opgehaald.

Maar dat was niet het enige resultaat van de uitzending. Danny Vera zat toevallig te luisteren en werd ook gegrepen door het verhaal. Hij nam na afloop contact op met Rob om te zeggen dat hij graag zijn steentje wilde bijdragen.

Zo ontstond het idee voor het eenmalige benefiet-livestreamconcert Vera voor Vera. Op donderdag 25 februari is het speciale optreden van Danny Vera vanaf ongeveer 14.45 uur te volgen op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. Presentatoren Rob en Caroline schakelen tijdens Stenders Platenbonanza live met de zanger en helpen mee om een zo groot mogelijk geldbedrag op te halen.

(bron: nporadio2.nl)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier