Lopik wil meer reuring in de kernen
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; PlusPop in Cabauw.</p>

• PlusPop in Cabauw.

Lopik wil meer reuring in de kernen

  •   keer gelezen

LOPIK • De gemeente Lopik gaat, zodra het vanwege corona weer mogelijk is, meer ‘laagdrempelige evenementen’ toestaan. 


Het aanmelden van zo’n kleinschalig feest, dat voldoet aan de geldende voorwaarden, is voldoende. Een vergunning aanvragen is niet meer nodig. Het college stelt eveneens voor één groot evenement, waar wel een vergunning voor nodig is, per kern extra toe te staan. 

Zwaar
De evenementensector heeft het in deze coronatijd zwaar. De branche kent net als de horeca zware beperkingen door de twee lockdowns als gevolg van de coronamaatregelen.

Organisatoren en maatschappelijke organisaties reageerden positief toen hun mening gevraagd werd over de uitbreiding. Het voorgestelde beleid wil een balans vinden tussen enerzijds de wens naar ruimte voor evenementen, meer reuring en minder regels en anderzijds het minimaliseren van de negatieve bijeffecten, zoals overlast. 

Voldoen
De gemeente verwacht dat laagdrempelige evenementen kunnen voldoen aan de eisen. Voor het organiseren van grotere activiteiten is een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening nodig, om uitvoering te kunnen geven aan het gewijzigde evenementenbeleid.  

Vertrouwen
De raadsleden vroegen zich dinsdagavond, tijdens de voorafgaande commissievergadering, af of er genoeg mankracht is om alles in goede banen te leiden. Burgemeester Laurens De Graaf uitte zijn vertrouwen in de organisaties die al jarenlang goedbezochte festiviteiten neerzetten.

“Elk jaar houden we met de organisaties een evaluatierondje en praten dan over wat allemaal goed ging en wat beter kan,” aldus De Graaf. “Als twee organisaties uit dezelfde kern zich aanmelden voor het extra evenement, dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.”

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier