Actie voor Krimpens raadhuis tegen coronamaatregelen
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Bij het beeld van het meisje dat over een paaltje springt werden bloemen gelegd.</p>

• Bij het beeld van het meisje dat over een paaltje springt werden bloemen gelegd.

(Foto: Floris Bakker)

Actie voor Krimpens raadhuis tegen coronamaatregelen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Onder de titel Standing Still demonstreerden tegenstanders van de coronamaatregelen woensdagmiddag op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. 


Na een ‘stille’ wandeling vanaf het Koekoeksplein legden de vijftien deelnemers bloemen bij het beeld van het meisje dat over een paal springt. “Dit beeld straalt levensvreugde uit en is voor ons een symbool van vrijheid”, legt woordvoerder Erik Herlé uit. “Die vrijheid is ons afgenomen en willen we terug.” Na tien minuten - op 1,5 meter afstand van elkaar - stil te hebben gestaan, scandeerden de aanwezigen driemaal ‘vrijheid nu’.    

Actie
Het was voor de tweede keer in korte tijd dat het groepje bijeen kwam op het plein voor het Krimpense raadhuis. Herlé spreekt bewust van een actie, “want grote demonstraties en manifestaties met veel aanwezigen zijn verboden. Zelfs koffie drinken met elkaar is niet toegestaan, allemaal vanwege corona. We hebben deze actie wel gemeld bij de gemeente en politie, om problemen te voorkomen.”

Waarom ze tegen de coronamaatregelen zijn? “Heel simpel, er is geen enkel bewijs dat die helpen om het virus in te dammen. Bij deze actie zijn veel bezorgde ouders betrokken. Die willen niet dat hun kinderen een PCR-test ondergaan of verplicht worden gevaccineerd. Want zowel die test als het vaccin deugen niet.”

Bevel
Zelf demonstreert Herlé al langer tegen de coronamaatregelen. Zo was hij erbij op het Museumplein in Amsterdam toen het daar mis ging. “ME’ers hebben me bont en blauw geslagen, maar ik neem die gasten niets kwalijk. Burgemeester Femke Halsema wel. Zij gaf immers het bevel om het plein met geweld te ontruimen.” Hij is niet van plan om te stoppen. “Ik ben 66, gepensioneerd en heb niets te verliezen. De jongere generatie wel. Die moet nog jaren door.”

Hij merkt om zich heen dat steeds meer mensen de coronamaatregelen beu zijn. Toch komen er maar weinig van hen in verzet. “Iedereen is bang, bang voor de overheid. Dus niemand doet wat. En ondertussen gaat onze economie naar de knoppen. Ook hier in Krimpen en de Krimpenerwaard. Voor hen staan we hier. En voor de inwoners, dat zij hun vrijheden en grondrechten weer terugkrijgen.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier