Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Noortje (cbs De Ark in Bergambacht) nam het eerste boekje in ontvangst.
• Noortje (cbs De Ark in Bergambacht) nam het eerste boekje in ontvangst.

Gratis kennismaken met ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Team Sportservice Krimpenerwaard heeft de eerste boekjes Sjors Sportief en Sjors Creatief gepresenteerd.


Hiermee kunnen de 4.300 basisschoolleerlingen in de gemeente Krimpenerwaard ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten -van atletiek en turnen tot en met schilderen en koken- ontdekken, vaak gratis. “Op de website www.sjorssportief.nl wordt gedurende het jaar het aanbod aangevuld met leuke en uitdagende activiteiten/sporten”, meldt Gert-Jan Klop, regiocoördinator bij Team Sportservice.

Stimuleren
Sjors Sportief en Sjors Creatief is financieel mogelijk gemaakt door het stimuleringsbudget van het Sportakkoord Krimpenerwaard. Dit op initiatief van Team Sportservice in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders.

Gert-Jan Klop: “Zowel de gemeente Krimpenerwaard als Team Sportservice vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.”

Bewezen
In ruim 120 andere gemeenten heeft de formule zich al bewezen. “Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.”

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 17 februari via de website. Gert-Jan Klop: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier