Afbeelding
Foto: Stephan Tellier

Marloes on tour langs ‘JustMovers’: ‘We zijn jullie niet vergeten!’

Algemeen 1.022 keer gelezen

STOLWIJK • ‘JustMover, we zijn je nog niet vergeten!’ Onder dat motto maakte sportschoolhoudster Marloes van den Heuvel met haar twee collega’s Nienke en Isabelle zaterdag een rondje langs haar klanten.

De instructrices stonden achterop een gele pick-up truck met muziek en discolichten. “We trokken aardig wat bekijks”, meldt een tevreden Marloes na afloop van de geslaagde actie. “Ik belde aan, waarbij sommige van onze leden spontaan gingen meebewegen met de muziek dan wel een paar squats, jumpingjacks of push-ups maakten.”

De actie kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Marloes: “Ik merk dat ik het contact met sommige van mijn klanten verlies. De vaste kern doet nog wel mee met de online-activiteiten, anderen raken uit het zicht. Ik heb geen idee of ze überhaupt nog iets aan beweging doen.”

Hartverwarmend
Daar bracht de actie zaterdag verandering in. Op gepaste afstand kon Marloes even bijpraten en tegelijkertijd een kaartje uitdelen met het zoomlessenrooster voor komende week. De reacties waren hartverwarmend: “Van ‘wij zijn jullie ook nog niet vergeten’ tot ‘hou vol, we komen graag weer sporten als het weer kan’.”

De actie en warme respons geven Marloes extra moed om door te pakken. “Af en toe is dat best lastig, hoor”, bekent ze. “Het is voor sportscholen niet eenvoudig om deze tweede lockdown door te komen. Waar we de eerste coronaperiode nog buiten konden sporten , is er nu alleen virtueel nog iets mogelijk. Daar kwamen ook nog eens Kerst en Oud&Nieuw overheen, periodes waarin mensen vaak minder bewegen en meer eten en drinken.”

Goede weg
Ze heeft begrip voor de coronamaatregelen, maar baalt er wel van: “We waren juist zo op de goede weg. In 2016 opende ik JustMove aan de Nijverheidsweg, nadat ik eerder begonnen was op een kleinere locatie, even verderop. Het was echt een succes, we moesten zelfs aan een ledenstop denken, omdat het op piekmomenten soms te druk werd. Dan is het lastig om de deuren te moeten sluiten.”

Ze hoort van sommige leden, dat ze deze periode moeilijk te motiveren zijn om weer te gaan bewegen. Marloes: “Ze zijn uit hun ritme en vinden het lastig om de draad op te pakken. Op mijn YouTube-kanaal heb ik iedere week een update en we verzorgen daarnaast zeven sportlessen per week via Zoom. Maar dat is toch vooral eenrichtingsverkeer.”

Vanouds
Na de eerste lockdown raakte Marloes enkele tientallen leden kwijt: die namen geen abonnement meer toen de Stolwijkse sportstudio weer open mocht. “Tussen de lockdowns door waren we coronaproof open en dat ging ondanks de beperkende maatregelen best goed. Met die maatregelen, waarbij de leden zich kunnen aanmelden voor een tijdsblok en ze zelf de apparatuur reinigen, kunnen we straks ook weer vooruit.”

Neemt niet weg dat Marloes hoopt op ‘oude’ tijden. “JustMove is naast een sportstudio voor veel mensen ook een sociale omgeving. Inclusief een kopje koffie en gezellig bijkletsen na afloop. Laten we nog even doorbijten, zodat we vervolgens weer mogen hopen op sporten als vanouds!”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden