• Vera moet worden behandeld aan leukemie
• Vera moet worden behandeld aan leukemie

Crowdfundingactie voor Vera (Oekraïne)

Algemeen 804 keer gelezen

BERGAMBACHT • Marius Diepenhorst, muziekdocent op basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht, is een crowdfundingactie gestart voor een ernstig ziek meisje, (Vera) uit Oekraïne.

“Vera is negen jaar oud en moet worden behandeld aan leukemie”, licht Diepenhorst toe. “Dat op zich is al vreselijk. Maar zij heeft extra veel pech, want in Oekraïne hebben ze niet, zoals in Nederland, een ziektekostenverzekering die de behandeling vergoedt. Ofwel, haar ouders moeten het zelf betalen. En dat kunnen ze niet, dus ik hoop dat we hen een handje kunnen helpen.”

Inspireren
Vera zingt in het Color Music Children Choir, een kinderkoor uit Oekraïne dat volgens Diepenhorst ‘echt heel goed bezig is’: “Zij inspireren veel kinderen bij mij op school om ook te zingen. Het zijn ontzettend lieve mensen en ik zou dolgraag iets voor ze terugdoen. Door nu geld in te zamelen voor Vera’s behandeling hoop ik dat we er samen voor kunnen zorgen dat zij in leven blijft en een gezonde, mooie toekomst voor zich heeft.”

Diepenhorst startte vorig jaar, vlak voor de coronacrisis begon, een kinderkoor op de Kiezel en Kei: “Het werd een groot succes, zestig kinderen nemen deel aan het koor. We hopen straks -als de scholen weer opengaan- weer aan de gang te kunnen. Het Color Music Children Choir in Oekraïne is onze grootste inspiratiebron. Daar voelen wij, zowel de kinderen als ikzelf, ons op een bepaalde manier mee verbonden. Ze zijn heel populair op YouTube en wij vinden hun filmpjes fantastisch. We zouden graag ook zo enthousiast kunnen zingen.”

Klik hier voor meer informatie. 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden