• Het plein voor het raadhuis van Krimpen aan den IJssel.
• Het plein voor het raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Vierde vlaggenmast voor Krimpens raadhuis

Algemeen 271 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Er komt een vierde vlaggenmast op het plein direct naast het raadhuis in Krimpen aan den IJssel. Een collegevoorstel kon donderdag rekenen op voldoende steun tijdens de commissievergadering.

Er staan al drie vlaggenmasten waaraan de Krimpense, Nederlandse en Europese vlag hangen. Aan de vierde vlaggenmast wil de gemeente vlaggen hijsen van organisaties met een ANBI-status en/of NGO’s. Het gaat om vlaggen van organisaties die niet onder een overheid vallen, die niet commercieel zijn (non-profit) en die een maatschappelijk doel nastreven. 

Het college vindt het belangrijk om het vrije woord te promoten, zo staat te lezen in het voorstel. Iedereen krijgt de mogelijkheid om een vlag te hijsen, mits deze een boodschap uitdraagt die binnen de normen van fatsoen vallen. Bij twijfel geeft de burgemeester de doorslag. 

De vlag, die kan worden afgegeven bij de servicebalie op het raadhuis, hangt in principe één dag tussen 9.00 en 16.00 uur. Onderaan de vlaggenmast komt een bordje te staan. Hierop komt de tekst te staan dat de vlag die hangt blijk geeft van een positieve boodschap.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden