Lopik wil steun bieden aan slachtoffers toeslagenaffaire
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>.</p>

.

(Foto: stockfoto)

Lopik wil steun bieden aan slachtoffers toeslagenaffaire

  •   keer gelezen

LOPIK • In heel Nederland hebben veel ouders onterecht de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst terug moeten betalen. De gemeente Lopik telt vier families, die gedupeerd zijn.


Vanwege de privacywetgeving mag de Belastingdienst geen namen doorgeven van de door de toeslagenaffaire getroffen gezinnen. Een oproep van de gemeente Lopik daartoe leverde nog geen reactie op. 

Verlichting
“We kunnen geen financiële hulp bieden, maar op elk ander gebied wel,” vertelt een meelevende wethouder Johan van Everdingen. “We denken dan aan verlichting geven aan spanningen binnen het gezin, relatieproblemen en gezondheidsklachten. Inwoners van de gemeente Lopik die onterecht gedupeerd zijn, vragen wij zich voor steun te melden bij de gemeente.”

Zij kunnen contact opnemen met Marianne van Leeuwenstijn via telefoonnummer 06 - 46885597 of een e-mail sturen naar bsl@lopik.nl

Dossiers
Van Everdingen: “Of gedupeerde inwoners dat doen, weten we niet, want het is niet leuk om je onschuld te moeten bewijzen. Voordat we in actie kunnen komen, moeten we kennis nemen van de dossiers. En dat kan een drempel zijn. We gaan niet actief op zoek, maar wachten af. Derden mogen ons ook tippen. We hopen echt dat de slachtoffers gebruik willen maken van onze hulp.”

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier