Besluit over tijdelijke sporthal, ter vervanging van De Meent, opgeschort
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Sporthal De Meent.
• Sporthal De Meent. (Foto: Robert van der Hek)

Besluit over tijdelijke sporthal, ter vervanging van De Meent, opgeschort

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Politiek Krimpenerwaard buigt zich in een later stadium over de plaatsing van een tijdelijke sporthal, als De Meent in Schoonhoven vanwege nieuwbouw niet gebruikt kan worden.


Het voorstel stond gepland voor de commissievergadering van dinsdag 19 januari, maar werd op verzoek van het college uitgesteld.

‘Tijdens besprekingen met betrekking tot de nieuwbouw van sporthal De Meent zijn er vragen gerezen van planologische en financiële aard. Hierdoor maken we even pas op de plaats met de tijdelijke sporthal. Zodra we één en ander volledig in beeld hebben, informeren wij uw raad verder’, luidde de officiële reactie vooraf vanuit het college.

Cryptisch
Wethouder Ria Boere wilde daar tijdens de vergadering dinsdagavond alleen aan toevoegen ‘er in openbaarheid niets over te kunnen zeggen’. “Het klinkt cryptisch allemaal, ik weet het, maar het is niet anders”, aldus Boere.

Uitgerekend Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard), die bepaald geen voorstander is van besloten vergaderingen, probeerde de wethouder te verleiden aan het eind van de commissievergadering in een besloten deel meer informatie te geven, maar hij kreeg nul op het rekest. 

Boere: “Ook dan moet ik met mijn mond vol meel praten. Ik wacht op enkele antwoorden en kan er op dit moment -ook als we het niet openbaar doen- niet meer over vertellen. Bepaalde ontwikkelingen in de nieuwbouw van De Meent kunnen gevolgen hebben voor een tijdelijke sporthal. Enkele zaken moeten eerst helder worden.”

Duidelijker werd het niet, maar de fracties gingen akkoord met het verzoek het onderwerp van de agenda te halen en later te behandelen.

Locatie
B&W van de gemeente Krimpenerwaard was in zijn zoektocht naar een locatie voor een tijdelijke sporthal in Schoonhoven op het voormalige onderkomen van de Plus-supermarkt (Bergambachterstraat 9) uitgekomen. Hiermee was de eerdere optie, een grasveld bij csg Willem de Zwijger, van de baan.

Doel was de aanschaf van een tijdelijke, demonteerbare en herbruikbare sporthal -‘geïntegreerde tenthal’ of ‘modulaire hal’- à 1,1 miljoen euro (af te schrijven in 25 jaar). 

Als oplossing gedurende de sloop/nieuwbouw van De Meent zou de hal twee tot –in het uiterste geval- vijf jaar nodig zijn, om vervolgens te dienen als alternatief voor andere op te knappen sportzalen-/hallen binnen de gemeente. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier