Lopik controleert op parkeeroverlast
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Lopik controleert op parkeeroverlast

  •   keer gelezen

lopik • De gemeente Lopik gaat controleren op parkeeroverlast. Afgelopen periode zijn meerdere meldingen hierover ontvangen.


“Het gaat dan om overtredingen zoals het parkeren van (grote) werkbussen, parkeren in de bocht, buiten de vakken en het langdurig parkeren van campers/caravans op parkeerplaatsen”, licht een gemeentewoordvoerder toe. “Behalve overlast kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. En tot situaties waarbij de hulpdiensten een calamiteit niet kunnen bereiken.”

Doorgang belemmerd
Daarom houdt de gemeente in het eerste kwartaal van 2021 een parkeeractie: “We willen daarmee inwoners en bezoekers bewust maken van de regels die gelden voor parkeren. De parkeeractie richt zich met name op situaties waarbij de doorgang wordt belemmerd en/of waarbij de (verkeers)veiligheid in het geding is.”

De actie begint met een waarschuwingsronde, waarbij er waarschuwingen worden uitgedeeld bij voertuigen die fout geparkeerd staan. “Na een periode van informeren en waarschuwen, wordt daadwerkelijk overgegaan tot het uitdelen van boetes”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Het is verboden grote voertuigen op de weg te parkeren. Dit geldt voor bijvoorbeeld vrachtwagens en touringcars. Bestuurders die toch een groot voertuig op de weg willen parkeren, moeten daarvoor een ontheffing aanvragen bij de gemeente.”

Meer informatie hierover is te vinden door in de zoekbalk op de gemeentelijke website de term ‘parkeren’ in te typen.

Caravan
Het parkeren van een caravan, kampeerwagen, camper, magazijnwagen, aanhangwagen of vouwwagen op de openbare mag maximaal drie dagen achter elkaar. Voor het langer parkeren moet ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente.

Meer informatie hierover is te vinden door in de zoekbalk op de website  de term ‘caravan’ in te typen.

Parkeerregels
Op bijvoorbeeld verkeersregels.vvn.nl/ (bij stel je vraag ‘parkeren’ invullen) en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersregels kunnen de landelijk geldende regels voor parkeren worden nalezen.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier