Afbeelding
Foto: PR

BreakOut: activiteiten voor jongeren in Krimpen

Algemeen 430 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Onder de naam BreakOut Krimpen biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel jongeren tussen de 12 en 27 jaar de mogelijkheid om leuke en zinvolle activiteiten voor hun leeftijdsgenoten te organiseren. 

Meer dan andere leeftijdsgroepen ervaren jongeren door de coronamaatregelen - door een gebrek aan contact met leeftijdsgenoten en activiteiten -  mentale gezondheidsproblemen, zoals eenzaamheid, somberheid en angst. Ook in Krimpen aan den IJssel spelen deze problemen. Daarom hebben wethouders Coen Derickx (jeugd) en Hugo van der Wal (gezondheid) Synerkri, Jongerenwerk Krimpen en Lvision gevraagd om samen met de jongeren activiteiten op te zetten die hun welzijn verbeteren.

Verbinding
Kern van de gezamenlijke aanpak is dat de jongeren hierbij centraal staan. Zij bedenken de activiteiten en voeren deze ook zelf uit. De samenwerkende organisaties bieden steun door de verbinding te leggen met maatschappelijke, culturele en sportieve organisaties in Krimpen aan den IJssel.

Jongeren mogen hun ideeën indienen bij Floor Tuink van de gemeente Krimpen aan den IJssel via:  06-14192979 of e-mail: floortuink@krimpenaandenijssel.nl, bij Mark Ramackers van Stichting Jongerenwerk Midden-Holland via: 06-26160713 of e-mail: markramackers@stjjmh.nl, bij Leila Prnjavorac van Lvision via: 06-48074701 of e-mail: info@leila.nl of bij Cees Paul van Synerkri via: 06-51397377 of e-mail: cees@synerkri.nl.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden