Burgemeester Krimpenerwaard nodigt kinderen uit online game HackShield te spelen
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: PR

Burgemeester Krimpenerwaard nodigt kinderen uit online game HackShield te spelen

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Roel Cazemier en de politie zijn op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar uit de gemeente Krimpenerwaard die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken door de game HackShield te spelen.


Spelers beginnen met een basistraining. Ze leren alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Tijdens de training kunnen de Junior Cyber Agents aan de slag met de ‘Quests’: extra opdrachten en uitdagingen waarmee ze niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. 

Huldiging
De beste Cyber Agents uit de Krimpenerwaard worden op woensdag 14 april gehuldigd. Omdat de coronamaatregelen veranderlijk zijn, weet de gemeente nog niet hoe deze huldiging precies vorm zal krijgen. Het gaat hoe dan ook een gaaf (online) evenement worden waar de burgemeester en de politie bij aanwezig zullen zijn.

HackShield is online te spelen op www.joinhackshield.nl. Het is tevens de game (een app) te downloaden voor smartphone en tablet.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier