‘Mystery guest’ verrast beiaardier Boudewijn Zwart
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart (l) met zijn collega Frank Steijns uit Maastricht voor het carillon van het stadhuis in Schoonhoven.&nbsp;</p>

• Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart (l) met zijn collega Frank Steijns uit Maastricht voor het carillon van het stadhuis in Schoonhoven. 

(Foto: Stephan Tellier)

‘Mystery guest’ verrast beiaardier Boudewijn Zwart

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • De zaterdagochtend wordt in Schoonhoven al bijna sinds het begin van de coronacrisis elke week opgeluisterd met de vrolijke klanken van Boudewijn Zwart, die verzoeknummers laat horen op het carillon van het stadhuis. Afgelopen zaterdag werd hij verrast door een bijzondere gast, die hem persoonlijk een nieuwjaarswens kwam brengen.


Kijkers en luisteraars van de livestream zagen hoe Boudewijn Zwart te horen kreeg dat er iemand voor hem aan de telefoon was. Na enkele zinnen ging er een lampje branden en kreeg hij in de gaten dat het zijn goede vriend en vermaarde collega-beiaardier Frank Steijns was. Hij bleek niet alleen in de telefoon, maar ook in de toren te zijn geklommen.

André Rieu
Frank Steijns is al 27 jaar behalve beiaardier ook violist in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Hij kent Boudewijn al van voor die tijd: beiden hebben veel samen gespeeld. Frank bespeelt de beiaard in Maastricht, Weert en Heerlen en geldt samen met Boudewijn Zwart tot de wereldtop in deze muziekvorm.

Steijns beschikt over een uniek rijdend carillon, dat elektronisch wordt aangestuurd. Dat stelde hem in staat om er 300.000 kilometer mee de wereld over te reizen met het orkest.

Toekomst
Vanwege corona ligt dit alles nu stil en is hij aanzienlijk meer thuis dan de 150 dagen per jaar die hij normaal gesproken onderweg is. Hoe de toekomst eruit ziet is ongewis:

“We gaan van het positieve uit en hopen dat we de decors, die opgeslagen staan in zeecontainers, weer snel kunnen afstoffen. Gelukkig kunnen musici als Boudewijn en ik ons werk op de beiaard blijven doen. Dit is een covidproof-instrument bij uitstek. Wij zitten in ons eentje in een toren en ons publiek staat buiten.”

Boudewijn Zwart reageerde enthousiast op de onverwachte komst van zijn Limburgse vriend. Op zijn verzoek speelde Frank ‘The Second Waltz’, waarmee het voor André Rieu in 1995 allemaal begon. De ochtend werd afgesloten met de aanstekelijke klanken van de Radetszkymars, die de heren gezamenlijk door de Schoonhovense straten lieten golven.

Facebookpagina
De ochtendconcerten van Boudewijn Zwart zijn elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur live te volgen op de Facebookpagina Carillon-Schoonhoven.

Tot donderdagavond 18.00 uur kunnen belangstellenden als vanouds verzoekjes opsturen (mits bespeelbaar op het carillon) naar boudewijnzwart@gmail.com.

De uitzendingen worden verzorgd door de Schoonhovenaren Peter van der Ree en Erik de Laet.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier