Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De oogst van een schoonmaakactie op een strandje.</p>

• De oogst van een schoonmaakactie op een strandje.

‘Krimpenerwaard ook in 2021 schoon’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Gemeente Krimpenerwaard plant ook dit jaar samen met ‘Krimpenerwaard Schoon’ nieuwe opschoonacties.


‘Centraal staan de Landelijke Opschoondag op 20 maart en de World Cleanup Day Nederland op 18 september’, laat B&W de gemeenteraad weten.

Particuliere acties
Burgemeester en wethouders zijn blij met particuliere acties om zwerfafval aan te pakken. Die vinden in steeds meer kernen plaats: ‘In Stolwijk iedere week in het kader van dagbesteding; in Haastrecht iedere maand met de inzet van vrijwilligers; in Ammerstol regelmatig met de buurtvereniging; in Berkenwoude door scholieren; vanuit Bergambacht met woningverenigingen; in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven met gerichte acties; in Ouderkerk en Gouderak langs de IJssel en vanuit Haastrecht en Vlist met name ook langs de Vlist’.

B&W wil zich blijven inzetten om in samenwerking met andere organisaties de gemeente zo schoon mogelijk te houden: ‘Hiervoor zijn wij in gesprek met het Zuid-Hollands Landschap, het Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat, de ondernemerskringen, de Rotaryclubs en de scoutinggroepen’.

De samenwerking met Krimperwaard Schoon bevalt B&W ‘prima’: ‘De stichting heeft als doel vrijwilligers te activeren in alle kernen van onze gemeente en met hen opschoonactiviteiten te coördineren. De gemeente ondersteunt deze burgerinitiatieven van harte. Samen met Krimpenerwaard Schoon regelen wij de benodigde materialen voor de vrijwilligers, waarbij de gemeente zorg draagt voor de afvoer van het ingezamelde afval. Alle activiteiten en materialen worden gefinancierd door het landelijke afvalfonds, dat beheerd wordt door Nederland Schoon. Zo zijn in 2020 vele plekken in onze gemeente opgeschoond’.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten