Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Jan Dekker, voorzitter van Stichting Hospice Krimpenerwaard.</p>

• Jan Dekker, voorzitter van Stichting Hospice Krimpenerwaard.

(Foto: PR)

Nieuwe stap richting Hospice Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • ‘Stichting Hospice Krimpenerwaard’ is een feit. Het bestuur onder leiding van Jan Dekker staat te popelen om de zorgfaciliteit te realiseren. ‘Doel is om dat binnen twee jaar voor elkaar te krijgen’.


Met de oprichting van de stichting is een nieuwe en officiële stap gezet naar de realisering van een plek waar mensen in een huiselijke omgeving hun laatste levensfase kunnen doorbrengen.

Steun
Bergambachtenaar Jan Dekker is voorzitter van de stichting. Na zijn afscheid als gemeenteraadslid van het CDA werd hem gevraagd om mee te werken aan het opzetten van Hospice Krimpenerwaard.

“Ik was meteen geïnteresseerd”, vertelt hij. “De plannen om tot een hospice te komen waren al even bekend en konden van begin af aan al rekenen op mijn steun. Dat enthousiasme is alleen maar toegenomen nu ik bij het project betrokken ben. Ik heb een groep bevlogen mensen mogen ontmoeten, die zich allemaal willen inzetten voor het hospice. Dat motiveert extra! Nu we een stichting vormen krijgt het hospice ook een gezicht en kunnen we onze gezamenlijke doelstelling vorm gaan geven.”

Dagelijks bestuur
Jan Dekker maakt samen met Leo van Veen en Kees van Nes deel uit van het dagelijks bestuur. Marry Holst, Robert Spruyt, Irien Groenendijk en Adrie Schouten completeren het gezelschap.

“Het bestuur heeft een brede basis met mensen die weten hoe je een organisatie opzet en leden met ervaring in de zorg en als vrijwilliger”, weet Dekker. “Onze grote uitdaging is nu een geschikte locatie te vinden, een gebouw neer te zetten en samen met Steun.Midden-Holland, dat al hospices in Gouda en Waddinxveen beheert, alle zaken rondom explotatie en verzorging te regelen.”

Aanvulling
Een hospice is een aanvulling op de bestaande vrijwillige terminale thuiszorg. Om uiteenlopende redenen is het niet altijd mogelijk om in deze laatste levensfase thuis te blijven. Dan bestaat de mogelijkheid om de zorg, met behulp van bijvoorbeeld familie, vrijwilligers en beroepsmatige hulpverleners, voort te zetten in een hospice.

“Wij gaan uit van een gebouw waarin vier gasten elk van een eigen kamer gebruik kunnen maken, er een kamer beschikbaar is voor de familie van gasten en een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd wordt”, vertelt Jan Dekker. “Verder moet het pand goed toegankelijk zijn en zijn een tuin, parkeerruimte en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer van belang.”

Beperkt
Dat de behoefte aan een Krimpenerwaards hospice groot is, staat volgens Jan Dekker vast: “Steun.Midden-Holland heeft er twee: in Gouda en Waddinxveen. Die bieden echter beperkt plaats en konden het afgelopen jaar meer dan honderd aanvragen niet honoreren. Alleen daarom al is het van groot belang dat er in ons gebied een hospice komt. Ons enthousiasme is groot en we merken dat het hospice ook leeft bij veel andere mensen. Er hebben zich al diverse Krimpenerwaarders aangemeld als vrijwilliger. Doel is om het hospice binnen twee jaar te realiseren. We gaan er met volle inzet mee aan de slag.”

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier