• Eén van de verplaatsbare wanden met historische foto's.
• Eén van de verplaatsbare wanden met historische foto's.

Het Kwartier klaar voor herstart

Algemeen 552 keer gelezen

STOLWIJK • Cultureel centrum Het Kwartier in Stolwijk probeert voorzichtig weer vooruit te kijken. De programmering hoopt komend seizoen het publiek diverse mooie voorstellingen voor te schotelen.

Vanaf april staan optredens gepland van onder andere ‘Two of Us’ (een tribute to Lennon & McCartney), cabaretier Ronald Snijders, singer-songwriter Tim Knol en een Shaffy- én ABBA-tribute. Ook hoopt men weer een Oranjenacht (26 april) en een Benefiet-Korenfestival te organiseren. Rederijkerskamer Excelsior wil begin oktober alsnog de voor 2020 geplande productie ‘Haar naam was Sarah’ voor het voetlicht brengen.

Historische foto’s
Binnen Het Kwartier kunnen verschillende zalen al of niet afzonderlijk worden gebruikt voor multifuncionele toepassingen. Daarbij worden telescoop-vouwwanden ingezet. Om de uitstraling van deze wanden te verfraaien zijn onlangs oude afbeeldingen van Stolwijk op de wanden geprojecteerd.

De foto’s werden beschikbaar gesteld door historische vereniging Oud Stolwijck en zijn bewerkt door DoubleWeb. ‘De Plakboer’ heeft vervolgens voor de bestikkering gezorgd. 

“Hiermee ontstaat bij binnenkomst van Het Kwartier een fraai beeld van hoe Stolwijk er vroeger uitzag”, meldt Jaap Uittenbogaard namens Het Kwartier.

Niet stilgezeten
Het cultureel centrum ondervond afgelopen jaar ook de nadelige gevolgen van de coronapandemie.

Uittenbogaard: “Hoewel de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard haar activiteiten nog kon voortzetten met het leveren van afhaal- en bezorgmaaltijden moest de culturele agenda met voorstellingen worden opgeschort, evenals de activiteiten van de vele verenigingen waaraan Het Kwartier huisvesting biedt.” 

Het bestuur van Stichting Stolwijk Ontmoet (eigenaar van Het Kwartier) zat echter niet stil. Begin 2020 werd de geluidsinstallatie van de theaterzaal volledig vernieuwd en kreeg de podiumverlichting een nieuwe LED-installatie.

Communicatie
Tevens houdt Het Kwartier haar communicatiekanalen als de website en Facebookpagina up-to-date. Uittenbogaard: “De communicatiemedewerkers Sarah Dunnewold en Kees Dogterom zullen deze informatievoorziening geheel vernieuwen. Het accent ligt daarbij op de vele mogelijkheden die het gebouw herbergt, zowel op het gebied van cultuur als voor feesten, partijen en vergaderingen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 15 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 17 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden